Magyar Kupa: A három szerdai meccsből csak egy lefutott


Kozármisleny2.80  döntetlen3.50  Békéscsaba2.15
Nem sikerült a bravúr az odavágón és a Kozármisleny kikapott 2-1-re Békéscsabán az odavágón. Azóta két bajnokin van túl az NBIII Közép Csoportjának listavezetője: a Bölcskének kilencet gurítottak otthon, majd a Kispest második csapatát verték 2-1-re idegenben. Mindez talán kellő önbizalmat adhat számukra ahhoz, hogy ledolgozzák az egyébként nem túl tetemes hátrányukat. Ráadásul idén csupa, náluk papíron erősebb csapatot búcsúztattak a Kupából (Siófok, PAFC, Diósgyőr, Honvéd) úgyhogy simán benne van a pakliban egy újabb nagy skalp.

Persze a vendégek nyugodtan futballozhatnak az előny tudatában, de persze elég egy kis figyelmetlenség, és máris büntethet a ’Misleny. Egyébként a csabaiak még mindig kiesőhelyen állnak az NBI-ben, a kupameccs óta három bajnoki során két pontot szereztek. Mondjuk azt a kettőt idegenben kaparták össze, előbb a Videoton, majd az MTK vendégeként.

Tipp: Mindkét csapat gól @ 1.78


Tiszaújváros12.00  döntetlen7.50  Újpest1.12
Ha van tökéletes példa egy lefutott kupapárharcra, akkor ez a párosítás jó eséllyel az. Az Újpest 8-1-re nyert az odavágón és igazából csak az a kérdés, hogy most „mennyi lesz közte”.

Hazai pályán talán nagyobb ellenállásra lesz képes az NBIII Keleti Csoportjának kiesőhelyén álló Tiszaújváros, de erre azért ne vegyünk mérget. A megyeri úti vereséget követően kétszer is kikapott a hazai csapat, egyedül a Kazincbarcika ellen tudtak elcsípni egy pontot (0-0 otthon).

Az Újpest veretlen még ebben a naptári évben, a legutóbbi két bajnokiján 1-1-es döntetlent játszottak a lilák előbb az MTK, majd a Debrecen ellen. A tetemes előny birtokában még az sem kizárt, hogy a B csapatot (vagy valami hasonlót) küldi majd pályára Nebojsa Vignjevic.

Tipp: Gólok 3,5 felett @ 2.48


Videoton2.80  döntetlen3.20  Ferencváros2.40
Az első meccsen nem kis meglepetésre a Videoton nyert 1-0-ra. Akkor elsősorban nem a Vidi szervezett játéka jelentette az újdonságot, hanem az FTC kilátástalan próbálkozása a gólszerzést illetően.

Azóta már láthattunk pár bajnoki meccset és ennek alapján elmondható, hogy igencsak megtört a Fradi őszi lendülete, illetve a Videoton egy jól összerakott, masszív csapat benyomását kelti annak ellenére, hogy a kupameccs óta három bajnoki során négy pontot szereztek a fehérváriak.

A Fradinál mindenki érzi, hogy valami nem klappol, ugyanakkor arra még senki nem világított rá arra, hogy pontosan mi is a probléma. Mindenesetre az egygólos hátrány nem jelenti a világ végét, az FTC képes lehet arra, hogy megfordítsa ezt a párharcot.

Tipp: Gólok 2,5 alatt @ 1.64