Magyar Kupa: Fradi vagy Vidi?


Videoton2.55  döntetlen3.25  Ferencváros2.60
A fehérvári csapat magabiztosan nyerte meg a magyar bajnokságot és nem titkolt céljuk, hogy a kupát is begyűjtsék a bajnoki cím mellé. A Ferencváros 10 ponttal van a Videoton mögött a második helyen, szóval elmondható, hogy a magyar mezőny két legjobban teljesítő csapata játszik majd kupadöntőt.

Ha hinni lehet a pletykáknak, akkor a Videotonnál jó pár meghatározó játékos a távozást fontolgatja és emiatt is meglehetősen fagyos a légkör mostanában a fehérvári öltözőben. Vagy ezért, vagy mert nincs tétje a bajnokságnak, de a Vidi a legutóbbi két fordulóban nyeretlen maradt. Előbb Pakson kaptak ki 1-0-ra Juhászék, majd pedig a Honvéd vendégeként játszottak 1-1-es döntetlent.

Mindenestre egy kupafinálénak normális esetben motiválnia kell egy csapatot, úgyhogy messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni a Videoton bajnokságban nyújtott produkciójáról. Egyébként a Vidi ebben a szezonban az összes kupaellenfelén könnyedén átgázolt, egy meccset sem veszítettek és egyszer sem fordult elő, hogy egy gólnál többet kaptak volna az adott mérkőzésen (már ha kaptak egyáltalán) és olyan is csak egyszer esett meg, hogy ne lőttek volna egy gólnál többet (az Újpest elleni elődöntő első meccsén).

A Fradi ugyan kevésbé gólerős, mint kupadöntős ellenfele, de azért őket sem kell félteni. Ebben az évben csupán egyszer fordult elő, hogy ne lőttek volna gólt (a Nyíregyháza elleni bajnokin), így aztán könnyen lehet, hogy mindkét csapat gólt szerez majd a rendes játékidőben 1.61, illetve a találatok száma is könnyen kettő fölé kúszhat 1.98.

Az FTC 1-0-ra megnyerte legutóbbi bajnoki meccsét Pakson. Azon a mérkőzésen – és az előtte lévőn is – látszott, hogy a támadójáték igencsak megsínylette Hajnal és Gera hiányát: utóbbi már edzett a napokban és játékra van esély a döntőn. Nem mellesleg a mérkőzést a Fradi stadionjában rendezik (ahol még nem kapott ki tétmeccsen a Fradi), úgyhogy a hazai pálya előnye a zöldeknél lesz 1.88.

Ebben a szezonban még csak egyszer találkozott a két csapat: a fehérvári bajnoki meccs 0-0-s ikszet hozott. A két gárda egymás elleni mérkőzésein ez nem túl gyakori eredmény, a tavaly novemberi találkozó előtt utoljára 2010-ben született gól nélküli döntetlen.

Döntőt 2013 áprilisában játszott utoljára a Fradi és a Videoton, akkor a Ligakupa fináléjában 5-1-re nyertek a zöld-fehérek Székesfehérváron. Persze azóta elég sok minden megváltozott mindkét klubnál, és bármelyik fél részéről elég meglepő volna egy ilyen nagy arányú győzelem.

Tipp: Kupagyőztes – Ferencváros @ 1.88

Eredmény tipp: Videoton-FTC 1-3 @ 18.00