Luxemburg a hollandokat is megszorongathatja


Ciprus1.11  döntetlen8.50  Gibraltár23.00
A H jelű csoport két sereghajtója találkozik vasárnap. Három forduló után sem Ciprus, sem pedig Gibraltár nem szerezett még pontot. A házigazdák egy fokkal jobban állnak, hiszen csak hét gólt kaptak három meccsen, míg Gibraltár esetében tizennégy bekapott találatról beszélhetünk. Igaz, ők legalább lőttek már egy gólt (Görögországnak), a ciprusiakról ezt nem mondhatjuk még el.

A szigetország legjobbjai még nem nyertek tétmeccset ebben a naptári évben – a győzelem amúgy is ritka vendég náluk – de még egy kósza döntetlenre sem futotta erejükből. Most itt a nagy lehetőség Ciprus előtt, hogy végre valamit villantson, hiszen ha nem az alig két éve létező gibraltári válogatott ellen, akkor mégis kivel szemben?

Gibraltár 21 meccsen van túl a válogatott megalakulás óta, mérlegük 1-2-18. 2016-ban a legkiemelkedőbb eredményük egy Liechtenstein elleni 0-0-s döntetlen volt még márciusban, azóta viszont az összes mérkőzésüket elveszítették.

Tipp: Gólok 3,5 felett 1.98


Belgium1.07  döntetlen13.00  Észtország34.00
Maradván a H csoportnál, érdemes közelebbről megvizsgálni a belgák soron következő meccsét is. Belgium három mérkőzésből hármat megnyert, holtversenyben vezeti Görögországgal a csoportot. Eddig összesen 13 gólt szereztek és egyet sem kaptak. Ez még akkor is szép teljesítmény, ha tudjuk: komoly ellenféllel nem találkoztak még (Gibraltárt, Boszniát és Ciprust verték meg).

Az észtek sem sorolhatóak a komoly ellenfelek közé, hiszen a bosnyákoktól egy sima ötöst kaptak, a görögök is nyertek 2-0-ra Tallinnban, és csak Gibraltárt tudta megverni a balti állam válogatottja.

Egyébként a belgák nem tétlenkedtek, a héten barátságos mérkőzést játszottak Hollandiában, melynek 1-1 lett a végeredménye. Tétmeccs ide vagy oda, Észtország ellen jóval könnyebb dolguk lesz Hazardéknak.

Tipp: De Bruyne nem játssza végig a teljes mérkőzést 2.90


Luxemburg24.00  döntetlen7.75  Hollandia1.15
Ha már hollandok: az Oranje föltámadása még mindig várat magára. A harmadik helyen állnak az A csoportban, három ponttal lemaradva a második svédektől és hattal a listavezető franciáktól. Igaz, ez a két csapat egy meccsel többet játszott, ugyanis ők pénteken léptek pályára selejtezőn.

Hollandia vasárnap játssza a negyedik meccsét, előzőleg kikaptak a franciáktól, ikszeltek a svédekkel és megverték a fehéroroszokat. Most kötelező számukra a győzelem és a feljebb taglalt dolgok tükrében aligha kell tovább magyarázni, hogy miért.

Viszont a luxemburgiak biztos nem adják majd könnyen magukat. Ők eddig egy pontot szereztek egy fehéroroszországi döntetlennek köszönhetően, majd igen éles csatában épphogy csak kikaptak otthon a svédektől 1-0-ra. A legutóbbi selejtezőjükön pedig alaposan megszorongatták a bolgárokat, akik csak a hosszabbítás második percében tudták legyűrni őket a szófiai találkozón (4-3).

Tipp: Félidőben döntetlen 2.95