Louis van Gaal 10 legviccesebb megnyilvánulása


Könnyű arról megfeledkezni, hogy Louis van Gaal egy kiváló edző volt, aki sikert sikerre halmozott, mielőtt a Manchester Unitednál kudarcot vallott. A holland mester a csúcsra jutott az Ajax kispadján, kétszer nyert bajnokságot és egyszer kupát a Barcelonával, bajnok lett az AZ Alkmaarral, Bundesliga és német kupa győztes a Bayern Münchennel. Kétségtelenül ragyogó eredmények.

Nos, ami igazán különlegessé tette őt a sikerek mellett, azok az ilyen-olyan megnyilvánulásai, nyilatkozatai. Nehéz kiválasztani a legjobbakat, de megpróbáltuk.

 

“Queens Park Raisins”

Óóó igen. A mester nyilván Rangerst akart mondani raisins (mazsolák) helyett, de hát így sikerült. A híres átnevezésre 2015-ben került sor, miután a MU 2-0-ra verte a QPR-t.

 

„Az első számú csapatkapitány Wayne Rooney, a második számú Michael Carrick és tavaly a harmadik számú csk. Mr. Mike Smalling volt.”

A saját játékosait is szívesen nevezte másképp a holland, elvégre a Mike szebben hangzik, mint a Chris Smalling, nem igaz?

 

„2006-ig írtam alá a holland válogatottnál, szóval kétszer is megnyerhetjük a világbajnokságot, nem csak egyszer.”

Ez a gyöngyszem 2000-ben hagyta el a száját. A 2002-es vb-re aztán ki sem jutott a holland válogatott.

 

„Nem szép dolog valakit a hajánál fogva visszahúzni. Kivéve, ha szexuális mazochizmusról van szó… Akkor ez megengedett.”

Louis nyilatkozataiban gyakran jutott szerephez a szex. Ezek a mondatok akkor hagyták el a száját, amikor Robert Huth a hajánál fogva ráncigálta Fellainit és ez végül három meccses eltiltást ért a Leicester játékosának.

 

 „Én soha nem viseltem ilyesmit, mert soha nem fázom. Forróvérű vagyok, ezt a feleségem is megerősítheti, akivel mindig összebújva alszunk.”

Ezt a megszólalást az váltotta ki, hogy Arjen Robben cicanacit húzott. A többit rátok bízzuk.

 

„Olyan a testem, mint egy istené. Jól áll nekem a bőrnadrág. Ugyanakkor van pocakom is.”

A mester valószínűleg Buddhára gondolhatott, mint isten. Ki tudja? 

 

„Wayne Rooney sok kritikát kapott a szezon során. Ti kritizáltátok. Én nem, ti! Te is, dagadék!”

Egy sajtótájékoztatón elhangzott kirohanást idéztünk, melynek szenvedő alanya Neil Custis újságíró volt. Ez különösen az előző, isteni test emlegetése után durva.

 

„Elhivatottnak kell lennünk, éhesnek a sikerre. Sokszor használom a kanos kifejezést is a játékosaimmal beszélvén.”

Már megint az a fránya szex.

 

„Túl gyenge vagy ahhoz, hogy a Barcelona védője legyél.”

Ezt egy 14 éves gyereknek mondta a Barcelonában. Aki később világbajnok, európa bajnok, háromszoros BL győztes, hatszoros spanyol bajnok lett a katalánokkal. Gerard Piquéről van szó.

 

„Nagyon szomorú, az én hibám.”

Egervári Sándor az amszterdami 8-1 után az öltözőfolyosón közölte Louis van Gaallal, hogy ez volt az utolsó meccse a magyar válogatott kispadján. Ennek kapcsán született ez a roppant cinikus válasz a hollandtól.