Ligakupa-döntő és egyéb mulatságok


Manchester United1.74  döntetlen3.75  Southampton5.50
Neville Southallel akartam kezdeni az értekezést, aki ifjúkorában szemétszállítással foglalkozott, és hogy majd az ő kapus történetét összehozom a mai Southamptonnal. De ezt kicsit benéztem. Ő ugyanis az Everton harcosa volt, meg walesi válogatott, azzal az érhetetlen dialektusával. Semmi köze a mai tippelés egyik szereplőjéhez sem.

Shilton kapusnak annál inább, aki az előbbi főhős utáni kutakodása közben bukkant föl az archívumban. Na, ő aztán tutira benne volt! A "Repülő Malac" becenevű portás rengetegszer iparkodott a Soton kapuja előtt, olykor hiába, néha meg bakizva. Ennek kapcsán villant be egy igazi legenda: Koszta János nagypályás hálóőr vagy 11124 alkalommal védett, de egyszer sem hibázott! Igen! Ilyen egy legenda!

Meg az is eszembe jutott, mekkora szerencséje van a kiszáradt Mourinónak, hogy egy pár ősember, úgymint Zlatan, Carrick, meg ha beteszi, akkor Rooney, szóval valaki közülük mindig kirántja a portugált a vereség okozta kínos magyarázkodásból, a bírók ok nélküli ócsárlásából.

Egyébként Claude Puel, a Southampton trénere nagy generátor, öles feladatra vállalkozott. Francia könnyedséggel hajtaná fiait, hogy képen töröljék a Vörösöket! Plusz megerősödtek Martín Cáceres-szel, aki talán kavarhat annyit, hogy ne nyerjen a MU nagy arányban. Én is bedőlök a Manchester United erejének, bár nem hiszek bennük, sőt viszketést kapok tőlük, de nyernek. Legalább ezt a kupát.

Tipp: Manchester United – Southampton 2-1 @ 9.00


Atlético Madrid2.90  döntetlen3.50  Barcelona2.45
A múlt héten azzal erőlködtem, hogy a Barca nem fog még egyszer olyan gané módon töketlenkedni, mint a PSG ellen tette. Mivel eléggé értek hozzá, pont ugyanúgy vért tojva nyertek a katalánok, sehol nem látszott az odaverés csírája sem a teljesítményükben.

Sokan már temetik őket, sírásónak pedig pont jók lesznek a vad madridiak. Akik nagyon vagányan fociztak Leverkusenben. Tartottak egy kis show-t abból, hogyan is tangóznak Cholo Simeone tánctanár koreográfiájára. Ettől a tüzes mutatványtól felbátorodva rúgnak egyet a döglődő katalán testbe. Akkor pedig lesz visítós kárörvendés mindenhol, pláne Madridban. Plusz, ha kicsontozzák a Barcát, tolnak egyet az ősi ellenség Real szekerén, maguk meg feljebb kapaszkodnak a tabellán. Semmi okom kételkedni a hazai csapat sikerében.

Tipp: Atlético Madrid – Barcelona 3-2 @ 25.00


Schalke2.08  döntetlen3.30  Hoffenheim3.70
A leggázosabb Bundesliga csapat a Schalke és ez most nem felétlenül a mezszponzor miatt van. Igazi lúzer csapat, még a Bayer Looserkusennél is szerencsétlenebb. Évek óta költik a világ összes pénzét, igaz, van miből, hiszen pénzes cár atyuska végtelenül jó áron tölt melegséget Európa minden szegletébe. Ám hiába a nagy büdzsé, csak a válság látható, érezhető ennél a giga klubnál. Jönnek-mennek a menedzserek, edzők, játékosok, az utóbbiak kegyetlen kemény pénzért bohóckodnak a semmivel. Volt egy értelmes kisgyerek, ez a Sané, hát persze, hogy eladták. Csak kufárkodnak, Magath a dörzsölt börzematyi belépése óta. Szerencselovagok marháskodnak, viszont a valamire való játékkal csak elméletben találkoznak.

A Hoffenheim meg egy takonypóccal a tabella tetején pipiskedik! Ha valaki kicsit sem óvatos, akkor megdobja a tipposzlopát egy fain, ütős idegenbeli sikerrel, a pont csak 30 éves vendég tréner, Nagelsmann tervének megfelelően.

Tipp: Schalke – Hoffenheim 0-2 @ 20.00