A kötelező mindig a legnehezebb


Monaco1.70  döntetlen3.60  Nantes5.50
A francia bajnokság két középcsapata méri össze tudását. Kettőjük szereplésében azonban jelentős különbség van. Míg a Monacónak a kilencedik hely óriási csalódást jelent, addig a Nantes tízedik helyezése már elkönyvelhető sikerként a szezon ezen szakaszában.

A hazaiak játékoskeretük alapján sokkal nagyobb célokért kellene, hogy küzdjenek, de az utóbbi időben kezdenek magukra találni a hercegségbeliek. Vendégek is jó formának örvendnek hisz a legutóbbi öt meccsükből hármat is megnyertek, ami egy középcsapatnál teljesen elfogadható.

A hétvégi meccs előtt mindkét csapatban lesznek hiányzók. A Monaco együttesében eltiltás miatt nem játszhat Fabinho, akinek a hiányát biztosan meg fogják érezni. A Nantes-nál ennél sokkal rosszabb a helyzet, ugyanis három kezdő játékosuk is eltiltását fogja tölteni ezen a mérkőzésen. A vendéglátóknak létszükséglet ez a három pont, mivel most már el kell kezdeniük a felzárkózást, ha jövőre ismét szeretnének kilépni a nemzetközi porondra.

Tipp: Hazai @ 1.70


Lorient7.70  döntetlen4.40  PSG1.44
Két jó formában lévő csapat találkozik egymással, de a meccset beárnyékolja a Párizsban történt terrorcselekmény. A vendégek különleges mezzel készülnek a találkozóra, így kívánják leróni tiszteletüket az elhunytak előtt.

A Lorient a középmezőny elejéhez tartozik, a vendégek pedig magabiztosan, tíz pontos előnnyel várják ezt a fordulót. A hazaiak számára ez egy tipikusan olyan mérkőzés lesz, melyet az esélytelenek nyugalmával várhatnak, épp ezért semmilyen nyomás nem nehezedik rájuk.

A PSG-nél azonban lehetséges, hogy Cavani, Lavezzi illetve Pastore is csak a padról száll be, mivel válogatottbeli kötelezettségük miatt csak későn érkeztek vissza a csapathoz. Ennek ellenére toronymagas esélyesek a vendégek ezen az összecsapáson. A pályán és azon kívül is megosztó személyiség, Zlatan Ibrahimovic fantasztikus formában futballozik, ami a hazaiak számára sok jóval nem kecsegtet.

A Lorientnél két játékos is hiányozni fog eltiltás miatt, a vendégeknél pedig a középpálya motorja, Verrati sérülés miatt nem áll Laurent Blanc rendelkezésére.

Tipp: Vendég @ 1.44


Guingamp2.05  döntetlen3.40  Touluse3.70
A bajnokság tizenkettedik és tizenkilencedik helyezettjének csatáját is ebben a fordulóban rendezik. A vendégcsapatot erősíti a magyar futballbarátok körében ismert brazil középpályás Somalia, aki nyáron a Ferencvárost hagyta ott a Touluse kedvéért. Akkor még bizonyosan jobb szezonkezdetről álmodott.

A hazai csapat szorgosan gyűjtögeti a pontokat és a középmezőnyben található, de csupán négy pont választja el a hetedik helytől. A legutóbbi öt meccsükön nem kaptak ki, árnyalja a képet, hogy ebből négy találkozó is döntetlenre végződött. Erre mondhatják a hazai szimpatizánsok, hogy most már ideje a győzelem ösvényére lépni, erre a Touluse-nál alkalmasabb csapatot keveset találhatna az ember a Ligue 1-ban. A nyitófordulóban nyertek utoljára bajnokit, azóta tizenkét meccsen nyeretlenek maradtak.

Ami még a hazaiak mellett szól, hogy a vendégek legjobb középső védője, Tongo Doumbia nem áll a vendég szakvezető rendelkezésére. Ez azért aggasztó, mert még vele is a legutóbbi öt meccsen 13 gólt kapott a csapat. A hazaiaknál mindenki egészséges és az egykori francia válogatott támadóval, Jimmy Briand-al az élen nem lehet más céljuk, mint a három pont megszerzése.

Tipp: Guingamp @ 2.05

Eredő odds: 5.02