Jó lesz az öreg a háznál?


Paris Saint Germain 1.50, döntetlen 3.80, Olympic Marseille 7.50

A PSG ötvenegy ponttal vezeti a tabellát, három ponttal megelőzve az Olympic Lyont és öt ponttal vezet a harmadik helyezett Marseille-el szemben. A PSG kerete Ibrahimovic mellett egy újabb világsztárral bővült az átigazolási szezonban. Persze Beckham leigazolásáról még az is halott, aki nem akart, mindenestre érdekes lesz látni, hogyan muzsikál majd a lassan 38 éves angol a francia bajnokságban, ha már Viktoria parancsára otthagyta a világszínvonalúnak éppen nem nevezhető amerikai bajnokságot.

Az előző fordulóban még nem lépett pályára az angol sztár, de az nem valószínű, hogy ezért kaptak ki a tizennegyedik helyezett Sochaux otthonában (3-2). Viszont ezt megelőzően bámulatos veretlenségi szériát produkált a PSG: 2012. december 4-től kezdve 13 meccsen győztek és csak egyszer ikszeltek. Ha csak a bajnokságban elért eredményeket nézzük, hazai pályán utoljára tavaly novemberben kaptak ki, azóta 13 gólt rúgtak hat hazai meccsen és csak egyet kaptak.

A Marseille eredményei között kutakodva már jóval vegyesebb kép fogad minket. Az előző fordulóban nyertek hazai pályán a Valenciennes ellen (1-0), előtte viszont két döntetlenre és egy vereségre futotta a dél-franciaországi csapat erejéből. A Marseille 2013-ban még nem nyert vendégként, eddig három idegenbeli meccsen kétszer ikszeltek ,egyszer kikaptak (pont attól a Sochauxtól, akitől a PSG is). Hat gólt rúgtak és négyet kaptak.

Külön pikantériát ad az összecsapásnak, hogy a két legnagyobb francia klub jelen pillanatban egy-egy olyan angol futballistát foglalkoztat, akiknek gyakorlatilag annyi közös vonásuk van, hogy mindketten (főleg) labdarúgásból élnek. Beckhamet nem kell különösebben bemutatni, Joey Barton pedig nemrég érkezett kölcsönjátékosként QPR-től a Marseille csapatába. Joey előéletét talán még egy Millwall huligán is megirigyelheti: A rendszeres balhéiról (pályán és az utcán egyaránt) és aggreszivitásáról ismert Joey a napokban úgy nyilatkozott, hogy Beckham már rég nem az a focista, aki Angliában játszott, így nem is kell tartani tőle.

Barton egyébként az előző fordulóban tért vissza eltiltásából. Amióta a Marseille-ben játszik (12 meccs) már sikerült négy sárgát és egy pirosat begyűjtenie. Hiába, a vér nem válik vízzé. Olyannyira, hogy a francia sajtó az ördög (Joey Barton) és az angyal (David Beckham) összecsapásaként aposztrofálja a ma esti rangadót. Ez persze igen nagy túlzás, viszont kétségtelenül igaz, hogy a Marseille egy esetleges győzelemmel két pontnyira olvaszthatja a különbséget közte és a listavezető PSG között.

Tippek: Beckham gólpasszt ad @ 6.00
             Barton lapot kap @ 2.00
             Beckham mezt cserél Bartonnal a meccs végén @ 20.00