Ibrahimovic és Di Maria győzelemre vezethetik a PSG-t a Monaco ellen


Monaco - PSG - Vasárnap 21:00

A szezon első nagy meccse következik a Ligue 1-ben: a PSG látogat a II. Lajos Stadionba a Monacóhoz vasárnap este. A párizsiak máris vezetik a bajnokságot, ami nem jellemző rájuk, hiszen az elmúlt években elég lassan kezdtek.

Ez az év viszont más. Noha egyénileg és csapatként is messze vannak még a legjobbjuktól, sokkal komolyabban veszik a bajnokikat, mint az elmúlt szezonokban. Keményen megküzdöttek az 1-0-ás győzelemért a Montpellier otthonában a múlt héten. Nem játszottak jól, pontatlanok voltak, de hátul hatékonyan ügyködtek, újabb meccset lehozva kapott gól nélkül (három eddigi bajnokijukon még nem szedtek be egyet sem), egy dugót pedig beszúrtak kevés helyzeteik egyikéből.

A győzelemnek köszönhetően a PSG már hat ponttal előzi a Marseille-t, és öttel a Lyont, illetve a Monacót. Vasárnapi győzelmükkel már nyolc ponttal lennének előrébb a hazaiaknál. 

A nagy újság Zlatan Ibrahimovic és Angel Di Maria bekerülése csapatba, erre ugyanis idén még nem volt példa. A svéd a felkészülés során szenvedett térdsérülést, Di Maria pedig messze nem volt még elég fitt, amikor három héttel ezelőtt megérkezett a Manchester Unitedtől. Mindketten kihagyták az első három bajnokit, de ha vasárnap ott lennének a kezdőben, az komoly erősítést jelentene csapatuknak.

A PSG támadósorából nélkülük hiányzott a kreativitás és az átütő erő. Edinson Cavani játszott előretolt csatárt, de nem tett igazán jó benyomást. Ibra visszatérésével és Di Maria bemutatkozásával a PSG támadójátéka sokkal hatékonyabb lehet. Di Maria játékának az első percektől fogva nagyon komoly hatása lehet, még akkor is, ha kell neki egy kis idő, hogy összeszokjon új csapattársaival.

Marco Verratti, aki kihagyta a Montpellier elleni meccset, szintén újra játszhat, így a vádlisérüléssel bajlódó Javier Pastore lesz az egyetlen hiányzó. Laurent Blanc gyakorlatilag a legerősebb  kezdőcsapatát nevezheti erre a találkozóra.

A Monaco számára ez a hét már eddig is nehezen alakult. A Valencia kedden kiejtette őket a Bajnokok Ligája selejtezőjéből, száműzve őket az Európa Ligába, ami mentálisan megviselheti a csapatot, és anyagilag is csapást jelent a klubnak. Több játékos fog távozni Kurzawa és Abdennour után - a következő eligazoló valószínűleg Moutinho lesz. Mindannyiukat pótolni fogják, de ez komoly felfordulást jelent majd a csapat számára.

A PSG-meccs tehát nem a legjobbkor jön a Monaco számára. Legutóbbi öt összecsapásukból mindössze kettőt nyertek meg, és nem mondható, hogy túlteng bennük az önbizalom. A Valencia elleni kiesést különösen nehéz lenyelni. Az ASM védelme vétett néhány buta védelmi hibát, a spanyolok pedig kihasználták ezeket. A helyzeteik megvoltak, de Martial elszigetelten játszott elöl.

Jardim játékosai gyengék voltak legutóbbi két bajnokijukon a Lille (0-0) és a Toulouse (1-1) elleni döntetlenek alkalmával. A portugál menedzser nélkülözni fogja a sérült Moutinhót, hasonlóan a távozófélben lévő Kurzawához és Abdennourhoz. Ettől függetlenül erős csapatot fog kiállítani, Martiallal és Bernardo Silvával. A két együttes legutóbbi három, Monacóban játszott meccse egyaránt döntetlenre végződött, de a PSG idén túl erősnek tűnik a hazaiak számára.

A PSG a favorit, idegenbeli győzelme 2.00-szeres pénzt fizet. A döntetlent 3.30-as oddsszal lehet megtenni, a Monaco sikere pedig 4.10-szeres nyereményt jelentene.

Zlatan Ibrahimovic a favorit a vezető gól megszerzésére 4.00-es oddsszal, a legjobb opciónak pedig a PSG győzelme tűnik úgy, hogy mindkét csapat szerez gólt 5.00-ért.

Tipp: Monaco-PSG 1-2 @ 10.50