Le kell győzni Andorrát


Magyarország1.04  döntetlen15.00  Andorra31.00
Ebben a naptári évben ez lesz az utolsó tétmeccse a magyar válogatottnak. Andorrát nehezen titulálhatjuk erős ellenfélnek, ám az ilyen csapatok ellen soha nem leányálom játszani még hazai pályán sem. Ráadásul győzelmi kényszerben van a válogatott, ez pedig nem feltétlenül biztos, hogy jó hatással van a csapatra. Azt pedig láthattuk már nem olyan régen a Feröer-szigetek ellen, hogy mit eredményez a harcos kiscsapat és a győzelmi kényszer kombó.

Magyarország jelenleg a harmadik helyen áll a B csoportban, három forduló alatt négy pontot gyűjtött Storck kapitány legénysége – ugyannyit, mint a Feröer-szigetek. A második helyezett portugálok két ponttal, az első helyen álló svájciak pedig öttel előznek meg minket. Ezért aztán akár hat pontos meccsnek is nyugodtan titulálhatjuk ezt az összecsapást, hiszen ha vasárnap nem sikerül legyűrni Andorrát, akkor nyugodtan elfelejthetjük a 2018-as világbajnokságot.

Bernd Storck a szombati sajtótájékoztatón elmondta, hogy jól sikerült a felkészülés és a lehető legerősebb csapatot akarja majd pályára küldeni. Kitért az időjárásra is és szerinte a napokban lehullott elképesztő mennyiségű eső nem zavarja majd a játékunkat. Ez még igaz is lehet, de az biztos, hogy alaposan felázott az Üllői úton a gyepszőnyeg és a mély talaj mindig a gyengébb játékerőt képviselő csapatnak kedvez.

A magyar szövetségi kapitány szerint „a mögöttünk álló időszak nem indokol semmilyen változtatást – például, hogy három védővel álljunk fel – a válogatott által használt és begyakorolt rendszerekben hiszünk” – olvasható az mlsz.hu-n megjelent tudósításban. Ezzel a kijelentéssel nehéz lenne vitatkozni, jelenleg tényleg nem lehet jobb játékrendszert találni a mostaninál. Ugyanakkor némi aggodalomra adhat okot, hogy Gera Zoltán játéka korántsem biztos, márpedig még mindig a Fradi középpályása számít kulcsembernek a válogatottban (is). Nélküle sokkal nehezebb lesz szervezni a támadásokat.

Andorra nagyjából ugyanaz a kategória, mint a Feröer-szigetek (bár utóbbi kétségtelenül előrébb jár a labdarúgás tekintetében). Lelkes amatőrök alkotják a csapatot, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy megnehezítsék aktuális ellenfelük életét. A 2016-os évben egyetlen valamirevaló sikerük egy Azerbajdzsán elleni 0-0-s döntetlen volt, a többi meccsüket elveszítették. Ugyanakkor a portugálokat leszámítva senki nem verte nagyon meg őket (tőlük egy hatost kaptak Aveiróban), Svájcnak még gólt is lőttek (1-2).

Idegenben utoljára 2013 tavaszán szerzett gólt Andorra, egy moldovai barátságos meccsen. Azóta egyszer sem találtak be vendégként, de ez nem jelenti automatikusan azt, hogy könnyű lesz ellenük játszani. Viszont a magyar válogatott az utóbbi időkben rendre meghálálta a szurkolók bizalmát, úgyhogy hazai közönség előtt alighanem sikerül majd begyűjteni a három pontot.

Tipp: Megítélt piros lap – IGEN @ 4.35

Eredmény tipp: Magyarország-Andorra 3-0 @ 5.00

Gólszerző tipp: Kleinheisler gól @ 2.23