Kupadöntő itthon, rangadók külföldön


Újpest4.80  döntetlen3.50  Ferencváros1.62
Mind a két csapatnak lesz mit javítani. Bár a vendég hazaiak bajnoki címmel boldogok, olykor belerondítottak az ünnepi terítékbe. Váratlan, érthetetlen vereség, kényelmetlen, feszengő játék, furcsa magyarázkodás. Egy bajnoknak nincs mit magyarázni! Le kell győzni mindenkit, hogy biztosan tudják róluk, ők a legjobbak! Nincs üres fecsegés! Csak a vesztesek magyarázkodnak, a győztesek edzenek.

Újpesten meg a legjobb most az a klip, ami tényleg remek munka. De az milyen, hogy egy klubot a szurkolók zeneművészete tesz kedvessé, nem a focisták, a zsoldosok életérzése? Egy hatalmas tradícióval rendelkező kiváló egyesületnél!

Fogalmam sincs melyik csapatban lesz nagyobb a tűz. De valakinek csak kell győznie, ugye?

Tipp: Újpest-FTC 1-2 @ 8.50


Manchester City2.55  döntetlen3.50  Arsenal2.75
Ha csak a City impotens BL gyatraságára gondolok, egyből az Arsenal a győztes. Ha meg arra, hogy nyáron a City Guardiolával a BL előszobájában selejtezget, attól kiveri a hideg veríték az arab benzinkutasokat. Talán emiatt jobban pörögnek majd a zsibbasztóan unalmas város legnépszerűbb klubjának kanjai.

Az Arsenal viszont sokkal kiegyensúlyozottabb. Legyen övék a három pont!

Tipp: Manchester City-Arsenal 2-3 @ 24.00


Barcelona1.04  döntetlen15.00  Espanyol41.00
Kínos, hogy már nem csak az offshore butikosokról, hanem a gyenge puncsolásról is beszélnek. Jó, legutóbb a katalánok idegenből martak el három pontot. Most meg pláne hazai pálya, meg a penge Atlético lihegése elöli menekülés lehet a motiváció. A három legfontosabb szó most az FC Barcelonánál, a muszáj, a kell, és a kötelező. Különben bukó a bajnoki cím.

Az tuti, hogy az Espanyol nem hajol be nekik. Ha valakinek tutira nem akarnak segíteni, az a városi nagy szomszéd. Nehéz lesz a hazaiak dolga, kíméletlen csata ígérkezik. De nincs más, mint a győzelem. Legfeljebb iksz. De annak meg súlyos a következménye.

Tipp: Barcelona-Espanyol 2-0 @ 12.00