A kupában javítana a Villarreal, a Granada és a Bilbao


Toledo5.40  döntetlen3.60  Villarreal1.70
Igencsak sajgó pofont kapott a legutóbbi bajnoki fordulóban a castellóni illetőségű Villarreal, miután az újonc baszk kiscsapat, az Alavés lékelte meg a Sárga Tengeralattjárót. A vereség annak tükrében meg különösen is fájó lehet Patóéknak, hogy most kaptak ki első ízben odahaza az El Madrigálban és ezzel egészen a hatodik helyig zuhantak vissza a tabellán.

Kesergésre azonban nincs idő, sőt a javítás kötelezőnek mondható az egykori főváros büszkesége, a jelenleg harmadosztályban sínylődő CD Toledo ellen. Azonban ez nem biztos, hogy olyan könnyű feladat lesz, mivel a zöld-fehérek megbízhatóan teljesítenek a Segunda B 2. csoportjában, mivel jelenleg harmadik helyen állomásoznak, ami a szabályok értelmében rájátszást ér a második vonalért Toni Sánchezéknek.

Persze a kupa más kávéház, de már oly sokszor láttuk, hogy az előzetesen esélytelennek tartott kiscsapat alaposan megrángatta a nagy mellénnyel érkező esélyes bajszát – a sárga-kékeknek elég csak az elmúlt hétvégére gondolniuk – így előzetesen csak annyit mondanák, meglátjuk, hogy Fran Escribá együttese elviseli-e az esélyesség terhét.

Tipp: Félidőben döntetlen 2.08


Granada CF2.05  döntetlen3.25  Osasuna3.90
Van hová javulnia mindkét csapatnak, hiszen pillanatnyilag egymás sarkát taposva próbálnak kikecmeregni a kiesést jelképező vörös zónából, de egyelőre kevesebb, mint több sikerrel. Az andalúzok öt ponttal, nyeretlenül az élvonal sereghajtói, de a pamplónaiak se lehetnek büszkék az eddig összefutballozott hét pontra és utolsó előtti helyre.

Viszont ha a pillanatnyi formát vizsgáljuk, akkor azt kell megállapítanunk, hogy abban hajszállal a granadaiak a jobbak. Ugyan legutóbb Vigóban belefutottak egy papírformaszerű pofonba (1-3), de azt megelőzően kétszer is pontot tudtak csenni a Valencia, illetve a Deportivo La Coruna kárára.

Ezzel szemben Joaquin Caparros vezetőedzőnek a másik oldalon igencsak főhet a feje, hiszen nem elég, hogy amióta ő regnál az együttes még gólt sem rúgott, nagyobb probléma az, hogy már zsinórban a harmadik vereségét is elszenvedte, márpedig ez az álmoskönyvek szerint sem ígér semmi jót egy csapat életében.

Az élvonal két leggyengébb gárdája a kiemelés miatt nem lépett pályára az előző a kupakörben, a bajnokságban pedig eddig még nem csaptak össze. Hamarosan azonban az egyik csapatnak már csak egy frontra, mégpedig a bajnoki bennmaradásra kell gondolnia, mivel a kupaküzdelmek legalább egy évig véget érnek számára, de hogy melyik együttes lesz az, amelyik a rövidebbet húzza, az egyelőre teljeséggel megjósolhatatlan.

Tipp: Gólok száma 1,5 alatt 2.80


Racing Santander5.75  döntetlen4.00  Athletic Bilbao1.60
Alighanem már csak a leghűségesebb spanyol futballszurkolók emlékeznek arra, hogy a santanderi illetőségű Racing a 2000-es évek első tíz évében még javában a legjobbak között vitézkedett. Sőt, a 2007/08-as szezonban egészen az előkelő helyig kúszott, miközben olyan futballisták viselték a zöld-fehér-fekete mezt, mint a brazil Felipe Melo, a lengyel Euzebiusz Smolarek, a svéd Olof Mellberg és Markus Rosenberg illetve a Real Madridban is megforduló, 21-szeres válogatott saját nevelésű klublegenda Pedro Munitis.

Az aranykor azonban az elmúlt években erősen rézbe, sőt vasba változott, miután a kantabriaiak 2015-ben a másodosztályból is kiestek, de talán idén mutatnak némi biztató életjelet jelenlegi második helyükkel. Persze még semmi sincs lefutva a feljutást illetőleg mivel rengeteg mérkőzés van hátra a Segunda Divízió B 1. csoportjának a küzdelmeiből is, a konkurencia pedig igencsak erős. Annyi azonban bizonyos, hogy egy Bilbao ellen sikerrel megvívott kupacsata igen nagy lökést adhatna a folytatásra Ivan Llorcáéknak.

A sikerre a vendégségbe érkező baszkoknak is szükségük lenne, mivel hétvégén igencsak kellemetlen hidegzuhanyban részesült a társaság az egyébként kitűnő klímájú Kanári-szigeteken (1-3 a Las Palmas vendégeként), így megint lépéshátrányba kerültek Adurizék az európai kupaszereplést érő helyekért folytatott harcban.

Az a tétel is bebizonyosodott, hogy Ernesto Valverde játékosai csak az otthon zöld füvén érzik igazán jól magukat, mivel a Gran Canáriában elszenvedett vereség volt már a negyedik olyan meccs zsinórban, melyen képtelenek voltak behúzni a győzelmet idegenben a baszkok, ugyanakkor jogos a kérdés: hol törjék meg az igen rossz sorozatot a piros-fehér-feketék, ha nem egy harmadosztályú együttes pályáján?

Tipp: Vendégcsapat gólt szerez büntetőből 7.50