Konföderációs Kupa: Mit hoznak az elődöntők?


Portugália–Chile
Európa-bajnokhoz méltó módon, a Konföderációs Kupa A jelű csoportjának élén végzett a portugál válogatott. Igaz, csak jobb gólarányuknak köszönhetően tudták megelőzni a szintén hét pontot szerző Mexikót, akikkel amúgy 2-2-es döntetlent játszottak a luzitánok még az első csoportmeccsen. Aztán jött zsinórban két, kapott gól nélküli győzelem: először a házigazda oroszokat verték 1-0-ra, majd Új-Zélandot 4-0-s arányban.

Chile is veretlenül jutott az elődöntőbe, de egy kicsit kevésbé volt zökkenőmentes az útjuk. Kamerunt 2-0-ra verték az első mérkőzésen, majd 1-1-es döntetlent játszottak a németekkel és az ausztrálokkal is. Ettől függetlenül Chile remek csapat, hiszen olyan kiváló játékosok futballoznak ott, mint Alexis Sanchez, Vidal vagy éppen Vargas (hogy csak néhány nevet említsünk).

A portugálok védelméből hiányzik majd a sérült Raphael Guerreiro, aki amúgy már Új-Zéland ellen sem játszott emiatt. Azt a meccset kapott gól nélkül sikerült hozni a hiányában is, de azért a chileiek biztos komolyabb kihívások elé állítják majd a portugál védelmet.

Nem könnyű megjósolni ennek a meccsnek a végkimenetelét, viszont az oddsok alapján Portugália számít favoritnak. Már-már közhely, de az Európa-bajnok portugálok jobbak egy Cristiano Ronaldóval, aki bármikor betalálhat.

Tipp: Cristiano Ronaldo gól 2.12


Németország–Mexikó
A másik csoport első helyét az a német válogatott szerezte meg, amely nem a legerősebb kerettel utazott el a Konföderációs Kupára. Főleg a védelem és a kapusposzt problémás – eddig összesen négy gólt kaptak a tornán. Cserébe mondjuk hetet lőttek, szóval elöl rendben van a társaság.

Mexikó is veretlen maradt a csoportjában: a portugálok elleni 2-2 után Új-Zélandot és Oroszországot is 2-1-re verték. Ha már a németek védelmét elővettük a viszonylag sok kapott gól miatt, akkor Mexikó estében sem illene elmenni az összesen négy bekapott találat mellett. Ebből kifolyólag nem volna meglepő, ha egy igazi adok-kapok alakulna ki a pályán és legalább három gól esne a találkozón.

Tipp: Gólok 2,5 felett 1.83