A kolumbiai Morelos sok borsot törhet a Celtic játékosok orra alá a glasgowi derbin


A Rangers statisztikája eddig a skót csúcsrangadón160 győzelem 97 döntetlen 149 vereség 1890 óta.

A Protestánsok lejtmenetben vannak mostanság, amikor a derbikre kerül sor, de a 127 év alatt ez korántsem volt mindig így. A párharc elején inkább a Celtic dominált, bár a Rangersnek is voltak nagy korszakai, mégpedig az 1930-as, 60-as és 90-es években. A jelenkor erős Katolikus fölénye arra is visszavezethető, hogy a kék-fehérek egy súlyos pénzügyi összeomlás és több év alsóbb osztályú száműzetés óta egyelőre még csak keresik egykori önmagukat. Ahogy a bevezetőben is meg lett említve az elmúlt hat Old Firmen nem sok só termett a Protestánsoknak, ennek fényében, most hétvégén is a Celtic lesz az esélyes.
A Celtic győzelmi esélye 1.82


A két gárda mérlege a 2016/17-es bajnoki szezonban öt Celtic győzelem, egy döntetlen.

Tavaly ötször is jobbnak bizonyultak a zöld-fehérek, paradox módon a két gárda egyetlen döntetlenje (1-1) pont az ő otthonukban, a Celtic Parkban született még márciusban. A hat találkozó közül kétszer – mindkettő a bajnokságban – nem kapott gólt a Celtic, de a másik négy találkozón eredményes volt a Rangers. Utóbbi 2012-es pénzügyi összeomlása óta nyolcszor csaptak össze a csapatok, de a Katolikusok csak háromszor úszták meg kapott gól nélkül. Lehet ugyan, hogy volt idő, amikor osztálykülönbség volt a gárdák között, de a kék-fehérek mindig is felszívták magukat ősi riválisuk ellen. Kenny Miller eddig még nem szerzett gólt a most zajló bajnokságban, de a Rangers négy legutóbbi góljából kettőt is ő rúgott a Katolikusok ellen.
Mindkét csapat gólt szerez 1.55


Scott Sinclair és Moussa Dembele kilenc gólt szerzett abból a 16-ból amit a Celtic ősi riválisának lőtt a tavalyi évben.

A zöld-fehérek sikeresen tartották meg két ászukat, Sinclairt és Dembelét a nyári átigazolási időszak viharában, a menedzser Brendan Rodgers legnagyobb örömére. Ez a kettős tavaly kiemelkedett a skót bajnokságból és idén is jó formában kezdték a szezont. Sinclair már nyolc gólnál jár a bajnoki és a Bajnokok Ligája meccseket is beleszámítva, míg Dembele sérülésből visszatérve egyből eredményes tudott lenni múlt hétvégén a Ross County ellenében. Kiegészülve Leigh Griffithsszel és Stuart Armstronggal az a támadószekció halálos fegyver lehet szinte bárkivel szemben. Könnyen megeshet, hogy a hétvégi derbin, Sinclair és Dembele is eredményes lesz.
Sinclair gól 2.45, Dembele gól 1.98


A Rangers öt meccs óta veretlen és több mint kétszer annyi gólt rúgott, mint kapott.

Ugyan a kék-fehérek nem rendelkeznek olyan csatárcsillagokkal mint riválisuk, de a kapu előtt az ő támadóik is igen jól szerepelnek. Négy gól nélküli találkozójukra 12 szerzett találat jutott, amely meglehetősen jó arány egy olyan csapat kapcsán, amelyről azt mondták válságban van, mivel júliusban nagy meglepetésre kiesett az Európa Ligából. A Protestánsok nyolc meccsükből hétszer szerezték meg a vezetést, amióta ez a ragyogó sorozat megkezdődött. Az egyetlen kivételnek egy Hearts elleni gól nélküli összecsapás bizonyult még augusztusban. De meg kell jegyezni, hogy ezen a találkozón is 13 szögletből 12 gólhelyzetet alakítottak ki a glasgowiak, hogy aztán mindet elpuskázzák. A Protestánsoknak tehát megvan hozzá a potenciáljuk, hogy otthon letámadják a Celticet és ezt nyilvánvalóan el is várják el tőlük a szurkolók.
Rangers nyeri az első félidőt 2.80


Alfredo Morelos szerezte eddig a legtöbb gólt a mostani bajnokságban, szám szerint hatot, amely a Rangers eddig lőtt góljainak a 46 %-a.

A kék-fehérek a nyári átigazolási időszakban számos játékost szerződtettek, ezek közül a legjobb vételnek Morelos bizonyult. A kolumbiai center fél évet már játszott Finnországban a HJK Helsinki színeiben idén mielőtt megérkezett volna az Ibroxra. Az idei statisztikája meg kiemelkedően jó, mivel hat bajnoki gólja mellett kétszer betalált a Ligakupában is, és még a finneknél is jegyzett kilenc találatot április óta. Bátran kijelenthető, hogy ez nagyszerű belépő egy 21 éves csatár számára, aki csak idén érkezett meg az európai labdarúgás vérkeringésébe. A kolumbiai góljainak közvetlenül eddig hét pontot köszönhet a Rangers az összesen begyűjtött tizenegy egységből, ezért nagy a valószínűsége annak, hogy első Old Firm derbijén is eredményes lesz.
Morelos gól 3.40