Kié lesz a Magyar Kupa?


Újpest 3.10, döntetlen 3.40, Diósgyőri VTK 2.10
A lilák meglehetősen siralmas szezonját még megmentheti egy esetleges Magyar Kupa győzelem. A negyedik kerületi csapat egy fordulóval a bajnokság vége előtt a nem túl előkelő 12. helyen áll és azt csak zárójelben jegyezzük meg, hogy tavasszal hetekig a puszta létezés is erősen kérdésessé vált a Megyeri úton.

A nehéz körülmények ellenére az Újpest valahogy csak eljutott az MK döntőjébe. Ősszel a Baját (6-0), a Ferencvárost (idegenben 0-0, otthon 1-0) ütötték ki a nyeregből, majd tavasszal a Pécset (1-3 idegenben, 4-0 otthon) és az MTK-t (idegenben 0-0, otthon 3-0) ejtették ki. Utóbbi eredmény azért különösen érdekes, mert három nappal a kupameccs előtt simán kikaptak 4-0-ra bajnokin ugyanattól az MTK-tól, akiket aztán 3-0-al küldtek haza…

Ami pedig az aktuális formájukat illeti, múlt heti bajnoki meccsükön 6-1-re verték a Kecskemétet, ilyen nagyarányú győzelemnek rég örülhettek a lila-fehérek. Legutóbbi öt tétmeccsükön kétszer győztek, háromszor pedig kikaptak. Egyébként ez a két győzelem volt az elmúlt két hónap egyetlen sikerélménye, ezen kívül ötször kikaptak, kétszer játszottak 0-0-s döntetlent.

A Diósgyőr jobb formában van, és bajnokságában is jobb pozíciót foglal el (ötödikek), mint az Újpest. Ugyanakkor nehezíti helyzetüket, hogy a héten az MLSZ mindennemű sporttevékenységtől eltiltotta Tomiszlav Szivicset, különböző megnyilvánulásai miatt. Tehát az MK döntőn sem ülhet le a kispadra.

A döntőig kicsit nehezebben jutottak el, mint riválisuk: az első meccsen a Cigánd SE ellen győztek nagy nehezen (idegenben 3-4), aztán következett a Videoton (idegenben 0-0, otthon 1-0), tavasszal pedig a Pápa (idegenben 2-2, otthon 3-0), majd az elődöntőben a Debrecent búcsúztatták (idegenben 4-2, otthon 2-0).

Múlt heti bajnokijukon otthon verték 3-0-ra a Pécset, legutóbbi öt tétmeccsükből hármat megnyertek, egyszer ikszeltek és a Fraditól kikaptak.

A két együttes egymás elleni meccsei többnyire parázs csatát hoznak, vélhetően ez most sem lesz nagyon másképp. Idén már játszottak egymás ellen, a márciusi végén lejátszott bajnokit az Újpest nyerte hazai pályán 2-0-ra. A közelmúltra jellemző, hogy általában a pályaválasztó csapat járt sikerrel, bár ez annyira most nem mérvadó, hiszen a Puskás Ferenc Stadionban rendezik a döntőt.

Az Újpest nyolc alkalommal már megnyerte a Magyar Kupát (1969, 1970, 1975, 1982, 1983, 1987, 1992, 2002). Ezzel szemben a Diósgyőr kétszer vihette haza a trófeát (1977, 1980).

Tippek:
Félidőben 1/2 @ 1.56
Mindkét csapat gólt szerez @ 1.66
Az első gólt a DVTK lövi @ 1.66

Légy részese az akciónak nyáron Rióban! Nézd meg, hogyan nyerhetsz VIP utat velünk!