Ki nyeri a Ligakupát?


Ferencváros 3.40, döntetlen 3.30, Videoton FC 2.00
A magyar Ligakupa már életre hívásakor is meglehetősen szürreális képződmény volt és ez mára sem változott sokat. A végső győzelmet az MLSZ egy szép serleggel és némi apróval honorálja, nemzetközi kupaindulás nem jár emellé. A résztvevő csapatok is hasonló komolysággal állnak a sorozathoz és a szurkolókat sem hozza lázba Ligakupa. Ha egy fordulóban (!) összesen 1500 néző van a lelátókon, akkor az már jónak mondható. A szürrealitás érzését fokozza, hogy ugyan a Ferencváros a pályaválasztó, de mégis a Videoton otthonában rendezik meg a döntőt. (Egyébként sorsolással döntöttek a helyszínről.)

Mindezek ellenére a zöld-fehérek edzője, Ricardo Moniz azt nyilatkozta a Ligakupa döntővel kapcsolatban, hogy mindenképpen szeretnék azt megnyerni, ha már eljutottak a fináléba. Ezért aztán nagy eséllyel a lehető legerősebb összeállításban lép majd pályára a Fradi, amely története során először játszhat a Ligakupa döntőjében, ahová szinte veretlenül jutott el a csapat. Tíz meccsből nyolcat megnyertek, egyszer ikszeltek és egyszer kikaptak Pápán. 23 gólt lőttek az idei sorozatban és tízet kaptak. Ami az aktuális formájukat illeti, múlt vasárnap 2-2-es döntetlent játszottak Diósgyőrben, utóbbi öt tétmeccsükön kétszer győzetek, kétszer játszottak döntetlent és egyszer kikaptak.

A Videoton is komolyan veszi a döntőt, legalábbis Gyurcsó Ádámnak, a piros-kékek játékosának szavaiból ez derült ki. Továbbá plusz motivációt jelenthet nekik, hogy hazai pályán szerezhetik meg a második Ligakupa győzelmüket (összesen négyszer jutott el a döntőig a fehérvári csapat). Érdekesség, hogy a Videoton is egy meccsen kapott ki a Ligakupa idei kiírásában, ugyanúgy a Pápa ellen idegenben. Emellett kétszer ikszeltek és hétszer győztek, 15 gólt szereztek és ötöt kaptak. Hétvégén magabiztosan nyertek a Paks ellen a Sóstói stadionban (2-0), viszont pár nappal előtte kikaptak a Győrtől hazai pályán a Magyar Kupa elődöntőjének első meccsén (0-2). Legutóbbi öt tétmeccsükből kettőt megnyertek, egyszer játszottak döntetlent és kétszer kikaptak.

Igazi három esélyes meccsre van kilátás és ez még akkor is igaz, ha a Videoton egy fokkal erősebb játékerőt képvisel. Az biztos, hogy nem lesz gólokban szegény mérkőzés, hiszen a Fradi védelme nem betonszilárdságú, a Videoton viszont gólerősen játszik tavasszal. Ugyanakkor az FTC támadószekciója is kellően jó ahhoz, hogy kellemetlen perceket okozzon a fehérvári védelemnek.

Tipp: Gólok száma több mint 3.5 @ 2.60