Két gólerős csapat találkozik


Videoton FC 1.65, döntetlen 3.60, Pécsi MFC 5.00
A negyeddöntőkhöz érkezett Magyarország legújabbnak számító kupasorozata. Két-két meccset játszanak a csapatok, a másik ágon tegnap a Ferencváros verte Vácott az Egert. Ma késő délután pedig Fehérvárra látogat a Pécs.

Durván bekezdett tavasszal a Vidi, hat tétmeccset játszottak ebben az évben és eddig veretlen a csapat, ráadásul ebből a hat meccsből ötöt meg is nyertek és csak egy 0-0-ás döntetlen csúszott be a Debrecen ellen. Ha már ennél a meccsnél tartunk, pont az idei két Ligakupa találkozó volt az, ahol nem hengereltek a Fehérváriak, az előbb említett iksz mellett 1-0-ra nyertek a Loki ellen hazai pályán. A többi négy meccsükön viszont legalább négy gólt rúgtak, ami egészen imponáló statisztika. A válogatott forduló miatt vannak hiányzók (Gyurcsó és Kovács), nekik a románok ellen kell majd helytállniuk pénteken.

A pécsieknek a Ligakupa kiváló alkalom arra, hogy hosszú évek után nyerjenek valamit, még ha nincs is túl nagy rangja Kisteleki István örökségének. (A Ligakupa győzelemmel nem jár indulási hely egyik nemzetközi kupában sem, csak némi apró meg egy szép trófea.)

Meglepően jól kezdte a tavaszt a Pécs, négy tétmeccsükből az első kettőt megnyerték, a legutóbbi bajnokijukon viszont a Debrecen 4-1-el küldte őket haza a Nagyerdőből. Ami a Ligakupát illeti, a pécsiek a Honvédot ejtették ki az előző fordulóban, 3-2-es hazai győzelmet követően 3-3-at játszottak a Bozsik Stadionban. Bár meccsenként nem rúgnak annyi gólt, mint a Videoton, gólerős csapat lett a Pécsből, ami ősszel egyáltalán nem volt jellemző rájuk.

Tipp: Gólok száma több mint 3.5