Kapusé lesz az Aranylabda?


Cristiano Ronaldo1.14
Kétségtelen, hogy C. Ronaldo fantasztikus formában futballozik az utóbbi időkben. A tavalyi Aranylabda nyertese harminc meccsen 31 gólt szerzett a spanyol bajnokságban és óriási szerepe volt abban, hogy a Real Madrid megnyerte a Bajnokok Ligáját (ebben a sorozatban tizenhétszer volt eredményes).

Mellette szól, hogy az idei szezonban sem esett vissza a teljesítménye. Sőt, egy (vagy inkább két) fokozattal feljebb kapcsolt. Már most 25 gólnál jár a La Ligában, ami egészen hihetetlen teljesítmény, de a BL-ben is öt gólt rúgott hat meccsen.

Egyedül talán annyit lehet felróni neki, hogy a válogatottban nem képes olyan teljesítményre, melyet ezek után elvárnánk tőle, de ne legyünk igazságtalanok.


Manuel Neuer6.00
A kapusoknak alapvetően hálátlan szerepük van, hiszen ha valaki jól véd, akkor az „alap”, viszont ha néhanapján potyázik, akkor mindenki őt hibáztatja. Ráadásul amióta létezik Aranylabda, csupán egy alkalommal fordult elő, hogy azt kapusnak ítélték oda. 1963-ban Lev Jasin, szovjet válogatott hálóőr zsebelhette be a trófeát.

Talán ebben az évben újra kapusé lehet a díj, hiszen Manuel Neuer nélkül sem a német válogatott, sem pedig a Bayern München nem lenne az ma, ami. Plusz amellett, hogy Neuer időről-időre elképesztő bravúrokat mutat be, mezőnymunkája is figyelemre méltó. Gyakorlatilag egyszerre kapus és söprögető, öröm nézni magabiztos kifutásait és utolsó emberként elkövetett cseleit.


Lionel Messi10.00
A négyszeres Aranylabdás argentin zseninek nem sikerült felejthetetlenül a szezonja, ám teljesítménye még így is elég volt ahhoz, hogy a legjobb háromba kerüljön. Huszonnyolc találattal a második helyen végzett a spanyol bajnokság góllövőlistáján és a vezetésével az argentin válogatott döntőt játszhatott a világbajnokságon.

Mindezek ellenére nagy csalódás lenne, ha a három játékos közül végül Messi zsebelné be az Aranylabdát.

Tipp: Neuer nyeri az Aranylabdát @ 6.00