Itt a hétvége, jönnek a meccsek!


Darmstadt28.00  döntetlen8.50  Bayern München1.12
Nagy balszerencséje a hazaiaknak, hogy Thomas Müller 999 perc góltalan játék után múlt héten betalált a kapuba. Igaz, az is inkább egy reflex mozdulat volt, mintsem tudatos cselekvés. Németország legkevesebb cselre képes labdarúgója annyira megdöbbent a régen tapasztalt érzésen, hogy egészen új gólörömöt mutatott be, a "Hihetetlen" címűt! Ezek után még az sem lenne meglepő, ha újra betalálna.

Mert aztán nehogy valaki kitalálja, hogy a csont utolsó, de hazai Darmstadt megcibálja bajorokat. Akkor megette a fene az egészet, ha ezt Ancelotti bandája elbukja. Arra már Hoeness is beborulna és inkább visszamenne a böribe, mint magyarázkodjon a csúfság miatt. Csak úgy győzhetne a Darmstadt, ha 11 Kleinheisler dübörögne a pályán.

Tipp: Darmstadt-Bayern München 0-3 @ 7.00


Manchester City2.15  döntetlen3.65  Arsenal3.50
Két megtépett csapat találkozik. Guardiola már nyüszög, hogy így még sehol sem járt. Arra gondolt, hogy akár még lapát is lehet ennek a vége, ha tovább bukdácsolgat a csapata. Nyilván a bajnoki cím a fokmérő szorítóerő az arab góréknak, ez most egy kicsit távolabbi célnak tűnik, mint korábban. Plusz az Arsenal is jól mocorog, bár a hétközi Everetonos zakót ők sem akarták felölteni, de olyan jól rájuk szabták, hogy ezt a hétvégén a City játékosokra szeretnék rátukmálni.

Amúgy meg elég jól érzik mind a két oldalon a másik izzadságszagát, tehát igyekeznek elhúzni a másik elől. Az Arsenalos szimpátia miatt tolom a vendégek sikerét, meg már csak a keddi vereség elfeledtetése miatt is.

Tipp: Manchester City-Arsenal 1-2 @ 11.50


Barcelona1.10  döntetlen11.00  Espanyol26.00
Régen ez igen komoly civakodás volt. A másik barcelonai csapat annak idején jobban emberkedett, de most középosztálybeli csapattá lazult az Espanyol. A hazai menők meg mennének, de olykor botladoznak. Kicsit mintha elkopott volna a csillogás. Nyögdécselős a szupercsapat összmunkája.

Tiszta szerencse, hogy amikor muszáj, valaki mindig egyel többet bebarkácsol, mint az ellenfél. Ettől még nem drámai a helyzet, csak újszerű. A csilingelés olykor csörömpölésbe fullad, eddig még nagyobb putázás nélkül. A hazaiak nem engedhetik meg maguknak, hogy otthon bármiféle módon megégjenek. Már a döntetlen is égés lenne. Nem lesz az. 

Tipp: Barcelona-Espanyol 3-2 @ 32.00