Herr Storck már egy alternatív valóságban él


Ezeknek a szénné égett magyar válogatott mérkőzéseknek a legizgalmasabb része mindig az éppen elbukott meccs utáni sajtótájékoztató. Amikor Unott Arc szövetségileg még kapitány olyan beleéléssel magyaráz Piros Körömnek, akkora vehemenciával tolja a süketséget, hogy az összes tévés felháborodás lenyugszik, és azonnal foglaltat jegyet a vb-re, Eb-re. Mert Unott Arc úgy írta le a meccs menetét, mint ha péppé verte volna a nemzeti mondjuk Portugáliát! Talán még az andorrai zacskó után a földön röhögéstől sírva fetrengő külföldiek is sietve feltápászkodnának, annyira erős a Német Erő érvrendszere.

A legutóbbi, Svájc elleni pofára esést is úgy kommentálta Herr Önbizalom, hogy simán látható a fejlődés, hiszen csak rúgott a magyar válogatott két gólt, vagy mi! Jaja, igaz! Tulajdonképpen csak azért, mert a totális svájci védelem, hat ember, talpon állva, elképedve figyelte, hogy egyszer csak félóra különbséggel feltűnt két idegen csóka a kapujuk előtt és addig izmoztak, míg csak begyömöszölték a lasztit a hálóba. Bámulatos volt, milyen szépen bambultak a helvétek!

A mérkőzésen ezt a két alkalmat leszámítva nem sűrűn, sőt egyáltalán nem mocorgott magyar az ő tizenhatosukon belül. A hisztérikus jelenettől teljesen kikészültek, a hazai kapus, szegény Yann Sommer azt hitte nyári mikulás az a két arc, amelyikből az egyik egy óra után, a másik meg éppen a zuhanyzás előtt tűnt fel az ötösnél. A maga részéről ugyan bedobott két hangulatos, látványos vetődést, de a többieket annyira sokkolta a látvány, hogy totál lefagytak. Erre mondta a magyarul még három év után biccenteni sem tudó Német Főokos góré: tessék, milyen szépen látható a fejlődés!

Normál körülmények között – nem négy kampónál – a svájci védők valószínűleg feldarabolják a kapujuk körül trollkodót, de ebben az esetben annyira meghökkentek, az egyébként Unott Arc által profinak kikiáltott magyar legényektől, hogy ez lett a vesztük!

Csak csöndes jelzés: ha valaki Germániában vállal munkát, és pár nap elteltével sem tud németül brekegni, az elképzelhetetlen! Nemhogy három év után, felelősségteljes, totális hatalmat adó pozícióban. Szerencsétlen néma leventét pár nap után azonnal kivezetnék a járó motorú verdájához, sőt még sebességbe is tennék, csak húzzon már el onnan!

Bernd Storck meg németül azt ropogtatja, nem is olyan rossz ez az 5-2-es vereség.

Fogadjunk, hogy Feröer ellen is dob valami erőset!