A hazai pálya előnye


Derby County1.50  döntetlen4.40  Leeds United6.00
Két fordulója veretlen a feljutásért küzdő Derby County, egy győzelem esetén felléphetnek a második helyre – már amennyiben az Ipswich kikap. Az elmúlt 23 fordulóban igen jól termeltek a hazai gólvágók: 44 rúgott gólnál járnak, ennél többet csak a listavezető Bournemouth játékosai lőttek. Hazai pályán igen jó mérleggel rendelkezik a Derby (6-4-1), a papírforma egyértelműen mellettük szól.

A vendégek viszont leginkább a bennmaradásért küzdenek, jelenleg négy pontra vannak a kiesést jelentő 22. helytől. December hónapban még nyeretlen a Leeds, ráadásul a megszerezhető 12 pontból mindössze egyet gyűjtött be. Idegenbeli mérlegük ősszel 1-3-7, érdekesség, hogy mindhárom iksz 1-1 lett és csupán kétszer fordult elő, hogy ne lőttek volna gólt idegenben.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.90


Ipswich Town1.53  döntetlen3.80  Charlton6.40
Szóval az Ipswich-nek mindenképpen nyernie kell ahhoz, hogy biztonságban tudja második helyét és ez nem lehetetlen feladat, sőt. Október közepe óta veretlenek a másodosztályban, hazai mérlegük pedig egészen imponáló: 8-2-1. A nyolc győzelemből öt volt olyan, hogy az ellenfél még gólt sem rúgott nekik.

A Charlton játszotta eddig a legtöbb döntetlent a másodban, szám szerint tizenhármat. Utoljára november elején nyertek meccset, azóta két vereség mellett négy döntetlent hoztak össze. A vendégek helyzetét sérülések nehezítik.

Tipp: Félidőben X @ 2.17


Wigan Athletic2.05  döntetlen3.35  Sheffield Wednesday3.50
Igen hosszú nyeretlenségi szériát szakított meg a Wigan azzal, hogy karácsonykor elhozta a három pontot Leeds-ből. A kiesőhelyen álló hazaiaknak viszont további pontra/pontokra van szüksége ahhoz, hogy elmozduljanak a tabella aljáról. Kérdés, hogy a Leeds elleni 2-0-s idegenbeli győzelem az első lépés volt az úton, melyet további sikerek követnek, vagy csak véletlenül összejött. Mindenestre egy kétesélyes (1X) fogadással talán nem lövünk bakot.

Elvégre a Sheffield nem az a világverő alakulat, bár az kétségtelen, hogy idegenbeli mérlegük egyáltalán nem rossz (4-5-2).

Tipp: 1X @ 1.27

Eredő odds: 5.24