Hazai győzelmek vasárnapja


Mainz5.25  döntetlen4.00  Dortmund1.63
Kicsit kiütött, hogy a héten Neven Suboticot eladták. Igaz, csak kölcsönbe, de az már mindegy. Eladták. Egy legenda odébb állt. Ez az idegesítően tehetséges edző, Thomas Tuchel leszámol a régi harcosokkal és szívszakadás nélkül kidobja őket. Ezt nem lehet büntetlenül megtenni! Ha csak azt nézzük, hogy a másik liebling, Götze is felkerült a lapátra, azonnal kész a halálos ítélet a Dortmund ellen. Megdöbbentett az egész, szóval nyugi, csupán az érzelmi pisai ferde torony miatt tolom esélyesnek a Mainz csapatát.

De nem ennyire egyszerű a képlet, ráadásul a focipályán nem a fanok érzelmi kitörése a lényeg. Talán inkább az, hogy idegenben, ha nem tök nyomi az ellenfél, a Borussia kevés. Tuchel egyébként öt évig irányította a Mainz csapatát, de ez már régi akta. Most az lehet a sikerük titka, hogy a hazaiak otthon kiegyensúlyozottan kiegyensúlyozatlanok. De nyer a Mainz!

Tipp: Mainz-Dortmund 2-1 @ 16.00


Manchester United1.17  döntetlen8.00  Wigan17.00
Nagyon szereti a csendes, halk ellenfeleket José Mourinho csapata. A kicsik ellen mindig nagyon csillognak és a Wigan most eléggé kis csapat. Igaz, soha sem volt nagy, de most meg a második ligában izmoznak. Bogdán Ádám sérült, így még kisebb az esélye a sikeres kirándulásnak.

Zlatan rettenetesen kemény, keményebb mint Magdi anyus a Barátok köztben. Ha valami sima ezen a hétvégén, akkor ez a csörte az. Bár le a kalapot a Wigan eddigi FA kupa menetelése előtt, de vasárnaptól, sőt már szombat estétől inkább a soron következő bajnokira fókuszálhatnak. Ha őket nem intézi el hazai pályán a Manchester, akkor kit? Az indiai Bengaluru FC-t? De hát ők nem is indulnak az angol kupában!

Tipp: Manchester United-Wigan 3-0 @ 6.75


Real Madrid1.25  döntetlen6.75  Real Sociedad11.00
A kínos hétközi bukás miatt duplán kell iparkodnia a Madridnak. Pedig mekkora glória lett volna Zidane-nak, ha összehozza a triplát! BL, bajnokság, spanyol kupa! A franciának tuti összedobatott volna egy diadalívet a kőműves klubelnök. Nyilván nem bontott anyagból, hanem a legjobbakból.

Kicsit peches a vendégcsapat, mert egy dühös házigazdát talál majd a Bernabeuban. Plusz elég komoly nyomás lehet azzal élni, hogy egy Real Madridot akar mindenki megverni. Ez viszont a hazaiaknak adhat erőt, hiszen nem szabad lazulni. Eléggé cikkcakkos a vendégek idei melója, pláne nem szolgálja az egészségüket, hogy a Barca kisimázta őket a kupából, de valamiért mégis kapaszkodnak az élvonalhoz. Na, most ez cseppet sem számít, erősen tartja magát a madridi győzelem. Akár előre is beírhatják a három pontot a 90 perc után!

Tipp: Real Madrid-Real Sociedad 2-1 @ 8.50