Futsal Eb: Lehetetlen küldetés?


Spanyolország1.04  döntetlen14.00  Magyarország22.00

Nem állíthatjuk, hogy mellénk szegődött a szerencse, amikor a csoportokat sorsolták, hiszen Spanyolország a világ egyik legjobb futsal válogatottja és nagy eséllyel pályázik egy újabb Európa-bajnoki címre (előzőleg már hatszor megnyerték a kontinensviadalt, utoljára 2012-ben).

Így aztán érthető módon minden érintett visszafogottan nyilatkozik, amikor az esélyekről van szó, és hát az oddsok sem véletlenül alakultak úgy, ahogy… Az ukránokkal szemben már lehet némi keresnivalónk, de ellenük is bravúrra lesz szükség – roppant nehéz lesz továbbjutni ebből a három csapatos csoportból, na.

Akárhogy is alakulnak majd a dolgok, ez a csapat a Románia elleni drámai selejtező során megmutatta, hogy micsoda tartás van benne. Emlékezzünk: egy utolsó percben szerzett góllal sikerült legyűrnünk őket a selejtező rájátszásában, még szeptemberben (4-3). Egyébként az a meccs komoly áldozatot is követelt; Harnisch Ákos piros lapot kapott, így most nem léphet majd pályára a spanyolok ellen, pedig ő alapembernek számít.

Nélküle kell tehát valahogy majd megoldani a feladatot, amely a magyar válogatott spanyol szövetségi kapitánya szerint sem lesz könnyű. Sito Rivera a mlsz.hu-nak elmondta, hogy „nem lesz egyszerű a feladat, de próbáljuk a legtöbbet kihozni a mérkőzésből, ehhez fegyelmezetten kell védekeznünk, és az eredménytől függetlenül összpontosítanunk kell az utolsó pillanatig. Ahogy azt korábban is említettem, a fő célunk a második mérkőzésünkön az ukránok legyőzése. Eddig minden a terv szerint halad, csodálatos érzés volt megérkezni az Eb helyszínére, elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával is.”

Tipp: Gólok 7,5 felett @ 2.30