A Fradiba szivárognak vissza az egykori légiósok


Most Tőzsér Dánielt hozták szóba a zöld-fehérekkel, bár a hírek szerint ő csak edzeni fog Thomas Doll trénerrel, de ez felettébb furcsa. Olyan ez mintha a felvezetés egyik óvatos jele lenne, hogy senki se lepődjön meg, ha… esetleg… vagyis… meg effélék.

Az ilyen veszélyesen csendes előjáték gyémánt csiszolója az FC Barcelona volt, amely a függetlenségét harsogva, a katalán büszkeségre apellálva, hosszú időn keresztül ellenállt a mez-szponzor megjelenésének. Ki hitte volna, hogy egy agyafúrt gondolattal, a felejtésben bízva, egyszer csak ott repül majd az emirátus légitársasága a kék-gránátvörös trikó elején? Utána jöhetett a hiszti, de senkit nem érdekelt már a csókák véleménye, amikor a kasszában volt a rengeteg pénz, az öltözőben meg Neymar.

Tőzsér Dani előtt is volt már egy valaki, aki kijelentette, hogy ha valahová tutira nem megy, az Magyarország. Erre tessék, itt hajladozik előtte a zöld-fehér „kömény mag”, hogy tessenek csudálni, Gera Zoltán ennyi meg ennyi idősen is mekkora penge…

Aztán a másik hős, amikor felvetették neki: mi lenne, ha haza jönne, annyi fárasztó, de anyagiakban gyümölcsöző év után? Amikor már csak a gyári szerelők csapatába fért be. Nahát, ez a fiú meg azt válaszolta: benne még van egy pár év itten a kőkemény profizmusban. Aztán nicsak: ő viseli a csapatkapitányi karszalagot az Üllői úton, amikor Anglia egykori marcangolója, Gera nincs a porondon. Hajnal Tamás. Ki más?

Vagy a Pintér fiú! Rá piszkosul büszkék voltunk, amikor a spanyol bajnokság nagymenőit hajkurászta több-kevesebb sikerrel. Mindegy, akkor is ott volt, akárkit nem visznek Zaragozába. Aztán kicsit kóborolt az oroszoknál, meg görögben, de kikötött itt. Huszonhét évesen. A Fradiban. Ami nagyon jó. Mert kell egy jó védő a zöldeknek. De tényleg az motiválja, hogy az itthoni renyhéből kimehet még valahová? Vagy ez elég neki, hogy a zöldekkel császár lehet. Itthon igen, de tovább?

Tőzsér Dániel az átigazolási szezon elején kijelentette, a legjobb ajánlatra vár! Erre itt edz a Fradival. Innen már csak egy lépés a kezdőcsapat. Most is az eleje tagadás, mint a fentebbi játékosoknál, akik aztán lám-lám, itt futkosnak a Mennyei Bajnokságban.

Külföldön pont az ellenkezője történik. Jó, ott a fiatalokkal. Eladják a tehetségeket, tanuljanak sokat a nagy kluboknál, keressenek rengeteg pénzt maguknak meg a nevelő egyesületüknek, vigyék hírét az utánpótlásnak, beszéljenek az országról, ahonnét jöttek. Nálunk ez sem működik. A fiatalok idő előtt hazajönnek, ide-oda vetődnek, céltalanul vergődnek az emberkereskedők hálójában és semmivel sem lesznek jobbak, erősebbek… Legyint rájuk a nemzetközi futball társadalom…

Bezzeg az úgynevezett „öregek” jönnek, mert nem marasztalják őket.

Fogadjunk, hogy ez nem vezet semmi jóra!

Fogadj most arra, hogy ki lesz a magyar bajnok!