Fókuszban a Ruhr-vidéki derbi


Dortmund1.62  döntetlen3.85  Schalke5.75
A fiatal Akela generáció tagja a német edzői karban Thomas Tuchel, aki olyan prímán vette át Klopp munkáját Dortmundban, hogy már a Real Madriddal emlegetik egy lapon! Micsoda birodalmi lépegető!

A Schalke meg évek óta hiába tölti fel az oroszok gázüzemi díjával a kasszát, annyira nem haladnak, mint egy halott hangya. Hosszú ideje cihelődnek, hogy totálisan megmutatják annak a 70 ezernek, akik kint óbégatnak kéthetente a csili-villi stadionban, aztán sose. Marad mindig a régiben. Edzőt váltanak, menedzsert cibálnak elő újat és újabbat, de semmi. Csak a nagy szemfényvesztés! Most sem ők lesznek a főszereplők. Legfeljebb kellékek a fekete-sárga kiscsikóknak!

Tipp: Dortmund-Schalke 3-0 @ 15.00


West Bromwich7.85  döntetlen4.50  Manchester City1.48
Az nagyon kemény lenne, ha a benzinkutasok pénzéből összeharácsolt, pénzimádó edző vezette idegenlégió kikapna a bajnokságban valahol a semmi és valami mezsgyéjén barangoló WBA-tól. A múltkor, amikor felidegesítették Pep Guardiolát egy kínos eredménnyel, Katalónia szőrösen görbelábú, szakadt gatyása bezárkózott az öltözőbe és ott mosta ki a fejekből a hitvány játékot mutató gondolatokat!

Azt nem értem mondjuk, hogy ez az egykori Unitedes menő, Darren Fletcher mi a vért keres Birmingham nyugati elővárosában? Ha itt nem nyernek a gazdag City-sek, akkor hol? Az East End-en?

Tipp: WBA-Manchester City 2-3 @ 26.00


Barcelona1.05  döntetlen15.00  Granada34.00
Ennél ordasabb hazai győzelem nem található a fogadószelvénye, még akkor sem, ha belevesszük a Húsvét-szigetek bajnokságát is a hétvége kínálatába, plusz Kamcsatka tornatermi viadalait!

1941-óta töri a két csapat egymást, ez idő alatt a Granada ötször elkapta a katalánokat. Ha a 70 éves időre vesszük az öt győzelem átlagát, pláne, hogy idegenben egyszer sem sikerült megmarni legalább egy kóbor pontocskát sem az andalúzoknak, kétlem, hogy most valamire mennek. Legfeljebb a cél az, hogy ne kapjanak annyi gól-gombócot, aminek a túlsúlya miatt ne engedjék őket felszállni a repülőre! Aki viszont a Granadának adja a győzelmet, hétfőn nem menjen be dolgozni, annyi pénzt fog nyerni!

Tipp: Barcelona-Granada 4-1 @ 14.00