Fogadjuk el, hogy akármi van, Szalai kezd


Asszem’ itt az ideje, hogy elengedjük Storck kapitány kőfejűségével összefüggő gondolatainkat. Fölösleges idegesíteni magunkat azzal, hogy sorozatban nem értünk egyet a germán elképzeléseivel. Amúgy meg ő végképp tesz mindenkinek a véleményére. Mert megkapta azt a lehetőséget a vezetéstől, hogy pont telibe köpje kritikusait. Cipelje a cuccát.

Fölösleges szajkózni, hogy Szalai Ádám azért válogatott, mert beszél németül és már mindenhol, mindenkinek feltűnt a terméketlen, szerencsétlen játéka. Amivel inkább hátráltatja, mintsem segíti a magyar csapatot. Ő az, aki elvégzi az ellenfél védőmunkáját, csapattársaival szemben. Kár minden szóért, amit a csatárral kapcsolatban csahol mindenki. Elviszi, kész. Annyit azért érdemes lenne belezümmögni a levegőbe, hogy Szalai németül, spanyolul perfekt. De ez a torna francia nyelvterületen lesz. A héten felmerült a gondolat, hogy még is jó, ha kap egy lehetőséget Szalai. Nincs értelme! Annyi, de annyi lehetőséget kapott az élettől, és pont ugyanannyiszor volt katasztrófa az utóbbi időben! Elképesztő. Csak ő és örökké ő a kezdő. A többiek sikeressége meg csak a válogatott kispadjára elég. Inkább tanultak volna németül.

Az is elkeserítő, hogy Dzsudzsák csapatkapitány mindig azt nyomja, amit már betanult vagy betanítottak neki. Unalmas, mint a pereces az állatkertben. Ahogy játszik a pályán, az pont ellenkezője annak, amit a sajttájokon tol. Alibi Jack! De hát ő is kihagyhatatlan. Azt mondják a jelenléte, meg hogy akkor kit helyette? Igaz. De mégsem. Vagy nem így. De ez sem zavarja Storckot.

Megdöbbentő volt a kerethirdetésben olvasni a rengeteg csatárt, aztán mindig Szalai. Nikolicsot lassúnak tartják, de bizalmat nem kapott. Kárognak, hogy a lengyel bajnokság, meg minden. Végül is csak 28 gólt vágott… Annyit nem lehet az újságírókkal, megmondókkal összetarhálni. Németh Krisztián is ontja a találatokat. Nem az a kérdés, hol, hanem hogy mennyire élvezi, mennyire hatékony. Elébb Amcsiban, aztán meg az araboknál. Ő is csak ül, hallgatja a mantrát és szívja a fogát. Meg Böde. Akit ráadásul szeretnek is. De nem ez a lényeg. Inkább az, hogy Böde nem német, még a dialektusa sem.

Fogadjunk, hogy a legjobb elengedni a görcsölést és várni. Hátha!

Fogadj a legjobb oddsokan az Európa-bajnokságra!