FA-kupa: a United–Chelsea lesz a hétvége meccse


Manchester United 1.75, döntetlen 3.80, Chelsea 4.40
A Pool-Spurs mellett természetesen a hétvége eseménye a bajnoki ezüstérmes és a BL-cím(et nem)védő összecsapása az FA-kupa hatodik körében. Miután kezdenek elülni a hétközi botrányos BL-kiesés okozta érzelmi hullámok, a hazaiaknál az aktuális témát Wayne Rooney szolgáltatta, aki berágott mellőzöttségén – amit egyébként hanyatló formájának köszönhet –, és elkezdett fenyegetőzni, hogy ő márpedig a nyáron elhúz erről a szemétdombról. Sir Alex persze azóta helyre tette a dolgokat kommunikációs szempontból, és mindenkit megnyugtatott, hogy Rooney nem megy sehova. (Azért nem lepődnék meg azon sem, ha 25 millió fontért áptasszolnák a Chelsea-nek, a nyáron – a meglepetés az lenne, ha már most elkezdene levezetni a Celticben.)

A Chelsea-nél Rafa Benítez akadt ki (vagy mutatott be, egy jól eltervezett kiakadást) a Boro otthonában kiharcolt továbbjutást követően, és megérte felháborodását a világ elé tárnia, mivel a szurkolók Benítezzel ellenséges csoportja kezdi moderálni magát, és eddig még Abramovics sem vette magára a kritikát, amely annak szólt, aki odatette az „ideiglenes” jelzőt Rafa titulusa elé. A problémát itt inkább az okozza, hogy Lampardék képesek voltak kikapni Bukarestben csütörtökön, ami azért elég ciki úgy, hogy tartalékosnak azért nem nevezhető csapattal álltak ki a kékek – bár, lehet, hogy sokaknak Torres, Benajun és a tizenegyest okozó Bertrand jelenléte a kezdőben már szinte tartalékos csapatot jelent.

A két társaság legutóbb 2007-ben találkozott az FA-kupában, akkor a Chelsea hosszabbításban harcolta ki a győzelmet. Az idei szezonban találkoztak már a Ligakupában a Stamford Bridge-en, Halloweenkor egészen érdekes kis thrillert hoztak össze a részben kísérleti jellegű összeállításban pályára lépő cspatok, ugyanis miután a rendes játékidőben 3–3-ra végeztek, úgy, hogy Eden Hazard az utolsó percekben egyenlített büntetőből, a hosszabbítást követően 5–4-es végeredménnyel a Chelsea jutott tovább, miután az extra időben Sturridge, Ramires és a második gólját szerző Giggs is betalált – utóbbi tizenegyesből.

Sir Alex Ferguson valószínűleg rámegy a duplázásra, és a Chelsea-n igyekszik majd kitölteni a Real elleni kiesés alkalmával felgyülemlett dühét, és előre láthatólag Van Persie-t, Rooney-t és Kagavát is a londoniakra uszítja. Minden bizonnyal Benítez is erős csapatot küld pályára, erősebbet, mint amilyet Romániában állított ki, így Mata, Demba Ba, Ramires és Ashley Cole beállításával már PL-rangadóval felérő összecsapást vízionálunk ebben az utóbbi időben értékéből sajnálatos módon jenetősen veszítő sorozatban. Az első bajnokijukat 3–2-re nyerte a United a Stamford Bridge-en, és noha most már jóval fegyelmezettebben működik a két csapat védelme, mint az ősszel, a találkozó végkimenetele hasonló lesz, az egyértelműen erősebb, és jobb formában lévő United megy tovább.

Milwall 2.35, döntetlen 3.35, Blackburn Rovers 2.95
Lesz egy rosszfiúrangadó is a főmeccs felvezetéseként, amely valószínűleg igazán csak a tradícionális angol foci híveit fogja érdekelni, na meg azokat, akik ezzel a meccsel szeretnék kicsit felturbózni a szelvényüket. A Milwall egy ponttal, de eggyel kevesebb meccset játszva áll a Blacburn mögött a Championship középmezőnyében – a kiesőzónától egy lélegzetnyire, a rájátszást érő helyektől jelentősen lemaradva, tehát mindkét alakulatnak a kupa jelenti az esélyt idén a villantásra. Egyébként egyik csapat rosszabb bajnoki formát mutat, mint a másik, a Millwall legutóbbi nyolc Championship-meccséből hetet elveszített egy győzelem mellett, míg a Rovers a legutóbbi hat meccsén nem tudott nyerni: két döntetlen, négy vereség.

A keserű szájízt, amit ez az eredménysor okozhat a szurkolóknak, persze ellensúlyozni, édesíteni lehet kupabravúrokkal, és mindkét csapat nyergére is tűzte már egy-egy PL-alakulat fejét, igaz a Millwall csak a League One-formában játszó Villát verte ki otthon, de a Blackburn egyenesen az Arsenalt győzte le az Emirates-ben. Legutóbb novemberben találkozott a két cspaat, akkor Lancashire-ben tudott nyerni 2–0-ra a Millwall. Bosszút ezúttal viszont nem szimatolunk, de miután a Millwall legutóbbi három hazai meccsét elveszítette, és a Blackburn ugyanígy tett idegenben, a kupahangulattal, a bajnoki formával, az Arsenal elleni bravúrral és mindennel együtt a döntetlen nagyon logikusan – kicsit talán már túl logikusan is kínálja magát, mégis túl jó fizet ahhoz, hogy kihagyjuk.

Tipp: Manchester United–Chelsea 2-1 & Millwall–Blackburn X @ 25.96