FA-kupa: A kiscsapatok nagy esélye


Derby County1.14  döntetlen7.80  Southport14.00
A harmadik körben kapcsolódik be az FA kupa küzdelmeibe a Derby County, amely idén sokkal könnyebb ellenfelet kapott, mint tavaly. Az előző szezonban ugyanis a Chelsea ellen kellett volna bizonyítaniuk a kosoknak, de az nem igazán jött össze egy évvel ezelőtt.

Idén sokkal nagyobb eséllyel pályáznak a továbbjutásra. Sőt, igazából elég nehéz olyan forgatókönyvet elképzelni, hogy ne a másodosztály harmadik helyezettje – a feljutással kacérkodó hazai csapat jusson egyből tovább, hanem az ötödosztály 20. helyén tanyázó Southport.

Az aktuális szezonban igen jól megy tétmeccsen a Derby-nek hazai pályán: egyedül a Chelsea és a Wigan tudott nyerni náluk ősszel (előbbi egy Ligakupa meccsen, míg utóbbi bajnokin). Kevés gólt kapott hazai pályán a Derby, és elég meglepő lenne, ha ötödosztályú ellenfelükkel szemben komoly ellenállásba ütköznének.

Tipp: Gólok száma a vendégcsapatnál 0,5 alatt @ 1.57


Millwall1.95  döntetlen3.40  Bradford City3.70
Zsinórban három bajnoki meccset veszített el a Millwall, ezzel az angol másodosztály 22. helyére sodródott, ami már kiesést ér. Ezek bizony nem a legjobb előjelek egy kupameccs előtt, mint ahogy az sem, hogy a tavalyi szezonban is egy alacsonyabb osztályú klub búcsúztatta a Millwallt az FA-kupától. Igaz, akkor nem otthon játszott a Millwall, hanem idegenben, a Southend United vendégeként.

A Bradford City a harmadosztályban vitézkedik, egészen pontosan 23 forduló után a rájátszást érő ötödik helyen állnak. November eleje óta veretlenek, azóta hétszer győztek és két döntetlent játszottak tétmeccsen. Az FA-kupából eddig két, alacsonyabb osztályú ellenfelet búcsúztattak.

Tipp: X2 @ 1.77


West Bromwich1.22  döntetlen6.25  Gateshead13.00
A kupában vigasztalódhat a WBA, ha már a bajnokságban nem megy túl jól nekik. Igaz, 1-1-es döntetlennel kezdték az évet a West Ham United vendégeként, de ezt megelőzően zsinórban háromszor kikaptak. A bajnokságban jelenleg egy pontra vannak a kiesést jelentő, 18. helytől. A kupaküzdelmekbe csak most kapcsolódtak be: az előző szezonban egyből kiestek, igaz akkor nem ötödosztályú ellenféllel szemben kellett helytállniuk.

A Gateshead az ötödosztály középmezőnyében helyezkedik el és már két, nyolcadik ligás csapatot búcsúztatott az FA-kupa idei kiírásában. Egészen biztos, hogy nem feltartott kézzel fognak a West Brom otthonában pályára lépni, de a hazai győzelmet leszámítva minden más eredmény óriási bravúrnak számítana.

Főleg azért, mert vendégek az ötödben sem sokszor nyernek idegenben, viszont a gól bennük van.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 2.08

Eredő odds: 5.78