FA-kupa: hozhat a City és a Chelsea továbbjutása?


Manchester City 1.17, döntetlen 7.00, Leeds United 15.00
Vasárnap a Chelsea és a Manchester City is játszik a kupában, illetve lesz egy Huddersfield–Wigan is, na meg egy Liverpool–Swansea PL-meccs, de arról majd egy kicsit később külön posztban. Mivel a Chelsea és a Manchester City sima győzelme is biztosra vehető, hiszen tényleg az év egyik európai futballmeglepetése lenne, ha bármelyik topcsapat búcsúzna hazai pályán – még úgy is, hogy a Brentford otthon két gólt lőtt nekik, és ezzel kiharcolta a visszavágót –, így kicsit más szemmel nézzük meg most ezeket a meccseket. A City nagyon fel fogja fújni az arcát, pláne azok után, hogy a bajnokságot gyakorlatilag elvesztették a Southampton elleni vereségnek köszönhetően, illetve hét közben sem kellett pályára lépniük, hiszen az európa kupáktól már sikerült az ősszel elbúcsúzniuk. Így velük nem is lenne érdemes annyira foglalkozni, bár esetleg lehet arra gondolni, hogy rámegy a lábukra a görcs, és sikerül összebénázniuk egy döntetlent, de én erre nem tennék, meg akkor úgyis megkapnám Mancinitől, hogy nem értek a focihoz.

Chelsea 1.15, döntetlen 7.50, Brentford 17.00
A Chelsea sima továbbjutását sem babrálnám, de  ebben a meccsben érzem azt, hogy a Brentford szerzi az első gólt, és néhány Chelsea-játékosnak, akár be is barnulhat a gatyója, mielőtt Lampard kiegyenlít. Amúgy is fáradtabbak, hiszen csütörtökön Prágában nyertek 1–0-ra, és ők mindig kaphatóak a hülyeségre, hiszen képesek voltak a Swansea-Brentford-Reading túrát is három döntetlennel megcsinálni, majd egy vereséggel lezárni Newcastle upon Tyne-ban. Ráadásul a kékeknél még olyan problémák is vannak, hogy Terry azt mondja, már nem sérült, amire Benítez azt feleli, hogy dehogynem vagy te sérült, fiam, úgyhogy Cahill és Ivanovics játszik. Persze, ha így is nyernék a meccseket, ez nem lenne probléma, viszont az elmúlt egy hónap alatt nyolcból csak hármat sikerült. Ezt most meg fogják, de ehhez hátrányból kell felállniuk.

Huddersfield Town 3.50, döntetlen 3.50, Wigan Athletic 2.00
A Wigan a másodosztályú Huddersfield otthonában egyáltalán nem biztos, hogy továbbmegy, sőt az sem a valóságtól elrugaszkodott ötlet, hogy egyenesen a hazaiakra tegyünk, ugyanakkor most tökéletes lesz egy mindkét csapat szerez gólt 1.67-ért a szépen alakuló szelvényünk végére.

Tipp: Man City-Leeds 1/1, a Brentford lövi az első gólt, mindkét csapat szerez gólt a Huddersfield–Wiganen @ 11.88