FA-kupa: a City a második félidőben eldönti


Chelsea 3.10, döntetlen 3.35, Manchester City 2.30
A hétvége csúcspontja az angol fociban a vasárnapi FA-kupa elődöntő, az előrehozott döntő – a győztes a Millwall–Wigan párharc továbbjutójával játssza majd a finálét, és bár minden tiszteletünk, szimpátiánk és támogatásunk a kisebb csapatoké, gyakorlatilag már előre oda lehet adni a továbblépő nagycsapatnak a serleget, erre a sorozatra ugyanis az a jellemző az elmúlt másfél-két évtizedben, hogy noha sok a meglepetés, az esélytelennek ítélt alsóbb osztályú klub által végrehajtott bravúr, óriásölés, de a döntőben rendre az esélyesebb csapat akarata érvényesül.

Roberto Mancininek ez az egyetlen esélye arra, hogy trófeát szerezzen ebben a szezonban a Cityvel, míg Rafa Beníteznek még mindig megvan az esélye arra, hogy két kupával, az FA-vel és az EL-trófeával a kezében inthessen be a Chelsea szurkolóinak és vezetőségének – ezt azért nem szívesen hagynám ki. Noha a Chelsea csütörtökön játszott az EL-ben, Benítez több kulcsjátékosát is pihentette, így számíthatunk a villámgyors és minőségi kontrákra a friss Oscar–Hazard–Mata hármastól, bár elképzelhető, hogy Torresszel lesznek fékezve, miután a Rubin Kazany ellen betalált – viszont az is igaz, hogy Demba Ba is bevethető lesz már. A balhátvéd pozíciója lesz kritikus, Ashley Cole még nem teljesen fitt, Bertrand pedig hét közben betegséggel bajlódott.

Az egyik oldalon az EL-elődöntő, a másikon a városi rivális megtépése jelenthet plusz lökést, bár David Silva megsérült az Old Traffordon, így az ő játéka kérdéses – elképzelhető, hogy Agüeróval kell őt pótolnia Mancininek, hát, nagyon nehéz helyzetben van, mit is mondjak. A City legutóbbi négy összecsapásukból hármat megnyert, a legutóbbi két győzelem alkalmával pedig a félelmetes, középpálya egészét betöltő, feltűnően alulértékelt, de rendesen megfizetett óriás, Yaya Touré egyaránt gólt szerzett.

A sokkal frissebb City erőfölénye a második félidőre fog érvényesülni. Szoros lesz a meccs, és a Chelsea biztos védekezésből veszélyes kontrákat próbál majd vezetni, de ezek nagy részét Touré vezetésével le fogják fülelni, és a második játékrészben a manchesteri csapat el is dönti a továbbjutás kérdését.

Tipp: Chelsea–Manchester City félidő/végeredmény X/2 @ 6.25