A Vidi Felcsúton próbálja búcsúztatni a Bordeauxot


Videoton – Bordeaux
Az előzetes várakozásokat felülmúlva magyar szempontból kifejezetten jó eredményt ér el Franciaországban Vidi, amely minimális különbségű vereséget (2-1) szenvedett a jóval esélyesebb kikötővárosiaktól.

Természetesen ez a bíztató eredmény korántsem biztos, hogy bármire is elegendő lesz idehaza, annál is inkább, mert egyelőre a szerény honi pontvadászatban is igencsak hullámzik Marko Nikolic legénységének a játéka, amit mi sem bizonyít, hogy a piros-kékek csak vérszegény döntetlenre voltak képes az újonc Balmazújváros ellen, az Újpest elleni rangadón pedig két gólos hátrányból kellett egalizálniuk.

A nemzetközi porond természetesen más kávéház, de annyi bizonyos amennyiben Lazovicék nem a legjobbjukat nyújtják úgy augusztus elejére – lassan megszokott módon –véget is érhet az európai portya csapataink számára.

A vendégségbe érkező franciáktól aligha számíthatunk nagy meglepetésre, feltehetően elsősorban masszív labdatartással és gyors széljátékkal próbálnak majd operálni Toulalanék, a támadások befejezésével meg az előző meccsen duplát jegyző Sankharét próbálják majd megjátszani.

A franciáknál elsősorban azonban nem egy-egy ember kikapcsolására kell figyelni, mivel ez a Girondins már nem rendelkezik Pauleta képességű sztárokkal, így elsősorban az olajozottan működő csapatjátékát kellene megakadályozni-tönkretennie a magyar ezüstérmesnek.

Tipp: döntetlen, gól mindkét csapat 4.80

 
Braga – AIK
Papíron nem lehet nehéz dolga a portugáloknak, akik a párharc első meccsén is jól játszottak Stockholmban, az már más kérdés, hogy ez csak döntetlenre volt elég (1-1).

Abel Fereira vezetőedző idegenben is felvállalta a háromcsatáros játékot, noha a Stojilikovic, Fonte, Martins hármas ebben az összeállításban idén most játszott először az látható, hogy van fantázia a támadótrióban, annak ellenére, hogy a luzitánok gólját egy újonc védő, Raul Silva szerezte.

Ugyanakkor ne felejtsük el azt sem, hogy a bragaiak az új szezon első tétmeccsét játszották, hiszen Portugáliában csak augusztus 8.-án kezdődik az új szezon, a piros-fehéreknek nem is akárhogy, hiszen ők rögtön a Benficával csapnak össze. Ilyen előzmények után nagy kérdés, hogy mennyire kívánnak takarékoskodni az erőkkel Danilóék.

Svédországban ezzel ellentétben javában zajlik már a bajnoki szezon, az már más kérdés, hogy a stockholmiak számára nem túl sikeresen, hiszen a fekete-sárgák jelenleg a 4. helyen tanyáznak, 12 ponttal vannak lemaradva a listavezető Malmötől. A múlt hétvégén odahaza, a Friends Arénában (ahol a tavalyi MU –Ajax döntőt is rendezték) húzták a rövidebbet a Kalmarral szemben.

Rikard Norling csapata viszont egy párharcot már sikeresen abszolvált az EL idei kiírásában, miután az előző körben 2-0-s összesítéssel búcsúztatta a Fradi által is jól ismert bosnyák Zelzejnicar együttesét.

Tipp: Gólok 2.5 felett: 2.35

 
AC Milan – CS U Craiova
Talán túlzás nélkül állítható, hogy az idei nyár átigazolási piacán az olasz Milan volt a legaktívabb több mint tízen érkeztek eddig a Rossonerihez, többek között olyan nevek, mint Leonardo Bonucci, Andre Silva, vagy éppen Hakan Calhanoglu, viszont legalább ugyanennyien távoztak is, persze aligha valószínű, hogy pl. Andrea Poli, Rodrigo Ely vagy Diego López nagyon hiányozni fognak a piros-feketék szurkolóinak.

Viszont hosszú idő után Vincenzo Montella újra Európába kormányozta a piros-feketéket, ha pedig már ott vannak, idegenben meg is nyerték a párharc első meccsét, miután egy másik új fiú, a svájci válogatott Ricardo Rodríguez góljával 1-0-ra győztek Romániában.

Hogy hosszú távon kihívója lehet-e a Milan az olasz bajnokság koronázatlan királyának, a Juventusnak az még egyelőre kérdéses, de az biztos, hogy a kínai tulajdonosok érkezésével és megpezsdül kicsit az az állóvíz, ami az utóbbi években jellemezte az olasz labdarúgást.

Módjával igazolgatott viszont a román ellenfél a Craiova, amely Hollandiából egész pontosan Nijmegenből hazacsábította a 25 éves Mihai Romant, illetve másik jelentősnek mondható erősítésként megszerezte a 22 éves szélsőt, Cristian Barbut a Temesvár csapatától. A távozó oldalra érzékeny veszteségként Andrei Ivan került fel, aki 2.55 millió euróért az orosz Krasznodar gárdájához távozott.

A román bajnokságból egyelőre három forduló telt el, ezen még veretlen maradt Devis Mangia együttese miután egy győzelem mellett két döntetlent tudott felmutatni. Hogy a Milan elleni visszavágón az otthoni masszívnak mondható teljesítmény mire lesz elég az még kérdéses, de ugyanakkor az is tény, hogy itt a nagy lehetőség a román csapat játékosai előtt, hogy világsztár alakulat előtt mutassák meg mire képesek.

Tipp: Hazai, mindkét félidő: 2.23