A Videotonnak mindenképp gólt kell lőnie a Lech ellen


Videoton 3.20 Döntetlen 3.30 Lech Poznan 2.25

Még nincs szeptember, de a Videoton szezonja már gyakorlatilag véget ért. A fehérváriak legutóbbi öt tétmeccsüket elveszítették (gólkülönbség: 2-10), aminek köszönhetően kizúgtak a Bajnokok Ligájából a BATE Boriszov ellen, az NB I-ben pedig 15 pontos hátrányt szedtek össze a mezőnyből magasan kiemelkedő Ferencváros ellen.

A borzasztó szezonkezdés természetesen vért kívánt, de Bernard Casoni távozása önmagában még nem oldotta meg a problémákat. A klub még keresi a menesztett francia vezetőedző utódját, a pozícióját átmenetileg betöltő Pető Tamással pedig nemcsak az MTK otthonában zakózott a Vidi, visszacsúszva ezzel a kiesőzónába, de Poznanból is sima háromnullás zakóval jött haza az Európa-Liga utolsó selejtezőkörének első meccse után.

Úgy tűnik tehát, hogy a Videoton csütörtök este nem küzd másért, mint a rossz sorozat megtöréséért, hogy végre valahára sikerüljön elindítania ezt a szezont valamerre. A 3-0 ugyanis objektíven nézve azért azt sejteti, hogy ez a párharc már eldőlt, és a fehérváriak egyfrontos küzdelemre rendezkedhetnek be az ősszel. Ugyanakkor Pető Tamás szerint még egyáltalán nem dőlt el a továbbjutás sorsa, a megbízott vezetőedző ugyanis képesnek tartja csapatát arra, hogy a Sóstói Stadionban megszorongassa a Lech együttesét.

Pető azt is elmondta, hogy bár a helyzetei az eddigi mérkőzéseken is megvoltak a Vidinek, a probléma a befejezéseknél volt. Ennek megfelelően az elmúlt edzéseken az akciók lezárására fektették a hangsúlyt a fehérváriak, amire szükségük is lesz, hiszen legalább háromszor kellene bevenniük a lengyelek kapuját ahhoz, hogy egyáltalán legyen miről beszélni.

A bajnokságban egyébként a Lech is szenved, egy hónapja nem nyert ligameccset, a rossz szériát csak egy kupagyőzelemmel, illetve a Vidi elleni sikerrel tudták megtörni. Ilyen előzmények után a hazaiaktól elvárható, hogy saját közönségük előtt gólt szerezzenek a kényelmes helyzetben érkező lengyelek ellen, míg a második félidőben kinyíló Videoton ellen a vendégek is könnyű szerrel betalálhatnak.

Tipp: mindkét csapat gólt szerez @ 1.80