Tovább kell jutni


Debrecen1.38  döntetlen4.40  Skonto Riga7.50
A rigai odavágón 2-2-es döntetlen született, így az idegenben lőtt gólok miatt a Debrecen minimális előnnyel várhatja a csütörtöki mérkőzést. A hétvége nem a pihenésről szólt a Lokinál, hiszen elkezdődött a magyar bajnokság, és a hajdúsági csapat Békéscsabán játszott bajnoki meccset, melyet 3-2-re megnyert.

A DVSC hivatalos honlapja szerint nem várható változás a múlt heti kezdőcsapathoz képest, illetve sérülés miatt Balogh János, Nenad Novakovics és Ludánszki Bence játékát nélkülöznie kell Kondás Elemér edzőnek.

A lettek sem tétlenkedtek a két EL mérkőzés között: kupameccsen léptek pályára a hétvégén, melyet 4-0-ra nyertek másodosztályú ellenfelük otthonában. Idegenben egyébként meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújt a Skonto, a vereség ugyanúgy benne van a játékukban, mint a győzelem vagy éppen az iksz. Az Európa Liga előző selejtezőkörében például 2-0-ra verték idegenben írországi ellenfelüket, szóval okozhatnak meglepetést.

A letteknek támadniuk kell most és ezt kontrák formájában kihasználhatja a DVSC. Jó csapat a Skonto és az odavágón Karasausks személyében egy veszélyes támadót ismerhettünk meg. Rá kiemelt figyelmet kell fordítnia a debrecenieknek, hiszen az első meccsen is elég volt neki két valamirevaló helyzet a duplázáshoz. Ráadásul a cívisek védelme elég ingatag lábon áll, legalábbis a két tétmeccsen összesen kapott négy gól erről tanúskodik.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 2.06


Zeljeznicar2.85  döntetlen3.25  Ferencváros2.30
Budapesten 1-0-ra tudott nyerni a bosnyák csapat, ami azért volt különösen bosszantó, mert a mérkőzés során a Fradi jó pár komoly helyzetet elpuskázott. Így aztán borzasztó nehéz dolga lesz a zöld-fehéreknek a szarajevói katlanban.

Minél hamarabb gólt kell szereznie a Fradinak ahhoz, hogy életben tartsa a továbbjutási reményeket. Egyébként ez amúgy is jellemző a FTC-re mostanában, mármint az, hogy meccseiken minél hamarabb dűlőre vinnék a dolgot. A múlt heti vereségüket leszámítva az összes szezonbeli találkozójukon ők szerezték meg a vezetést.

Hétvégén a Fradi 2-0-ra nyert a Haladás otthonában rendezett bajnoki meccsen, egy ilyen eredményt most valószínűleg bárki látatlanban aláírna a csapatból. Ehhez viszont sokkal jobb helyzetkihasználás kell produkálniuk, mint tették azt a múlt héten. 

Tipp: Továbbjutó - Ferencváros @ 2.40

Eredő odds: 4.94