Tíz hasznos statisztika a Liverpool-Sevilla Európa Liga döntőhöz


10. A Liverpool és a Sevilla még soha nem játszott egymással, de az angolok mérlege spanyol csapatokkal szemben 15-10-11. Az oddsok alapján a Liverpool számít favoritnak 2.40.

9. A legutóbbi két Európa Liga döntőt a Sevilla nyerte, most összejöhet zsinórban a harmadik kupagyőzelmük 3.15.

8. Előzőleg a Liverpool legyőzött egy spanyol csapatot a második számú európai kupa döntőjében: 2001-ben az Alavest 5-4-re verték hosszabbítás után (akkor még UEFA Kupának hívták a sorozatot). Most sem nehéz elképzelni azt, hogy a Liverpool besöpri a trófeát 1.75.

7. A Sevilla pedig megvert már egyszer egy angol csapatot az UEFA Kupa döntőjében, mégpedig a Middlesbrough-t 4-0-ra még 2006-ban. A spanyol együttes soha nem veszített döntőt ebben a sorozatban, noha a négy sikerükből kettő hosszabbítás után történt. Most is bőven van arra esély, hogy nem születik döntés a rendes játékidőben 3.30.

Liverpool-Alaves (5-4) még 2001-ből:

6. A Sevilla úgy érkezik a döntőbe, hogy legutóbbi kilenc spanyol bajnokijából csak egyet nyert meg. Múlt szombaton, illetve az ezt megelőző fordulóban teljesen simán kikaptak, összesen hétszer kapitulált a védelem és csak két gólt szereztek. Persze ez nem jelent automatikusan azt, hogy majd mindkét félidőt bebukják a szerda esti EL-döntőben 4.00.

5. Ezzel szemben a Liverpool veretlen maradt legutóbbi négy tétmeccsén és csupán két gólt kapott összesen. Ám így is nagyot szólna, ha mondjuk kapott gól nélkül nyernék meg a finálét 4.00.

4. Daniel Sturridge a Liverpool színeiben 12 gólt szerzett ebben a szezonban — ebből nyolc 2016-ban született. Egy duplázással megkoronázhatja teljesítményét az angol válogatott támadó 12.00.

3. Adam Lallana három találattal a Liverpool legeredményesebb játékosa az Európa Liga idei szezonjában, míg a Sevillában Kevin Gameiro a legjobb ebből a szempontból nyolc góllal. Combos odds van arra, hogy Lallana lövi az első gólt 11.00, de azzal sem járunk rosszul, ha Gameiro talál majd be elsőként 5.40.

2. A Liverpool büszkélkedhet a második legtöbb kapuralövéssel az Európa Liga idei szezonjában (meccsenként 17,5), ennél jobb mutatóval csak a Lazio bír (18). Nem lepődnénk meg, ha a 'Pool gólt szerezne mindkét félidőben 3.80.

1. Érdekesség, hogy a két együttes legutóbbi tizenöt meccsén tizenegy alkalommal mindkét aktuálisan a pályán lévő csapat betalált. Alighanem ez most sem lesz másképp a 90 perc alatt 1.84.