Tíz hasznos statisztika a Dnipro-Sevilla EL döntőhöz


10. A Dnipro és a Sevilla soha nem játszott még egymással, ugyanakkor a spanyoloknak már van tapasztalata ukrán csapatokkal szemben, mérlegük 3-1-0. Nem feltétlenül csak ezért, de a Sevilla a favorit 1.60.

9. A Sevilla legutóbb az EL 2010/11-es szezonjában találkozott ukrán klubbal, akkor a Karpati Lviv csapatát 4-0-ra verték. Egy ilyen fölényes győzelem akár most is előfordulhat 2.48.

8. A Dnipro hullámzó formában van, legutóbbi nyolc tétmeccséből hármat nyert meg két iksz és három vereség mellett. Győzelmük meglepetés volna 6.50.

7. A Dnipro összesítésben 2-1-es győzelemmel jutott túl a Napolin annak ellenére, hogy az elődöntő két meccsén csak 13 alkalommal lőttek kapura az ukránok (a Napoli harmincszor próbálkozott). Kupagyőzelmük szép pénzt hozna a konyhára 3.70

6. A címvédő Sevilla legutóbbi három tétmeccsét megnyerte és öt mérkőzés óta veretlen. Ráadásul ezeken az összecsapásokon tizenegy gólt rúgott és mindössze négyet kapott. Vajon betalál ellenük a Dnipro? 2.25

5. A Sevilla simán, 5-0-ra elintézte az elődöntőben a Fiorentinát  — Aleix Vidal ebből kettőt vállalt. A középpályás a Malaga ellen is eredményes volt a múlt héten, úgyhogy akár most is betalálhat 6.25.

4. A két csapat ebben a szezonban összesen 34 meccset játszott európai kupában és mindössze 25 gólt kaptak. Ez átlagosan 0,7 találat meccsenként, szóval akár egy gól nélküli 90 perc is szóba jöhet most 8.50.

3. Három Dnipro játékos kapta az EL idei szezonjában a legtöbb sárga lapot (Artem Fedetskiy 7, Jaba Kankava 6 és Ruslan Roban 6). Villan majd a piros? 3.60

2. Carlos Bacca öt gólt termelt eddig EL-ben, így ő a döntőben pályára lépő játékosok közül a legeredményesebb. A Sevilla támadója a spanyol bajnokságban sem spórolt a gólokkal, összesen 21-ig jutott. Duplájával elég jól járnánk 7.50

1. Yevhen Konoplyanka 31 alkalommal lőtt kapura az Európa Liga meccsek alatt, de csak egyszer volt eredményes. Nagyot kaszálunk, ha az ukrán válogatott játékos szerzi a döntő első gólját 14.00.