Sasok a sasok ellen


Debrecen1.40  döntetlen4.50  Sutjeska6.50
Múlt hét csütörtökön 2-0-ra kikapott a Ferencváros elleni felkészülési meccsen a Debrecen és ez még hagyján, de a Mezőkövesddel sem bírtak a hajdúsági legények (2-3). A híradások szerint mindez nem okozott pánikot a cíviseknél, bizakodva várják az első selejtezőt.

Kondás Elemér, a hazaiak vezetőedzője elmondta, hogy ugyan jobb lett volna idegenben kezdeniük, de arra törekednek majd, hogy minél nagyobb előnyt szerezzenek a visszavágóra. Ebben segítségükre lehet a frissen igazolt Geoffrey Castillion, aki többek között Ajaxot is erősítette már pályafutása során.

A montenegrói Sutjeska – mint ahogyan az efféle balkáni csapatok túlnyomó többsége – igazi sötét ló. Hazájuk bajnokságában a második helyen végeztek az előző szezonban és csak három ponttal maradtak le a bajnoki címről. Múlt héten 5-1-re verték felkészülési meccsen a szerb FK Kopaonik Brusz csapatát.

A Loki ellenfelének nincs túl nagy tapasztalata a nemzetközi kupákban: az EL-ben egyszer indultak eddig, és 2009-ben rögtön az első selejtezőkörben kiejtette őket a Partizan Minsk.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.86


Go Ahead Eagels3.10  döntetlen3.30  Ferencváros2.15
Aligha van olyan szurkoló Magyarországon, aki előzőleg már hallott a deventeri illetőségű Go Ahead Eagels csapatáról. Nos, a hollandiai sasok az UEFA fair play rendszerén keresztül indulhatnak az Európa Ligában, és nem mellesleg osztályozón kiestek a másodosztályba. Ezután alaposan kicserélődött a keretük és ilyen rövid idő alatt pedig nem lehet ütőképes csapatot építeni.

A holland gárda ötven éve nem indult nemzetközi kupában, viszont most nem saját pályájukon rendezik a meccset, mert stadionjuk átépítés alatt van. Így aztán kvázi semleges pályán, a német határhoz közeli Emmen városában játsszák majd le a selejtezőt. Egyébként a múlt heti felkészülési meccsüket 8-0-ra megnyerték a sallandi tartományi válogatott ellen.

Apropó pálya, az emmeni stadionban műfüves borítás van, ezért a Fradi is műfüvön készült. Sikerült egyben tartani a bronzérmes keretet és pár igazolással még erősödött is az FTC. A legjobb az lenne, ha kapott gól nélkül tudna idegenben győzni a Ferencváros.

Tipp: Vendégcsapat nyer úgy, hogy nem kap gólt @ 3.65


MTK2.30  döntetlen3.30  Vojvodina2.70
A sorsolás után nem gyúltak örömtüzek az MTK-nál, hiszen az egyik lehető legnehezebb ellenfelet kapták. Az újvidéki Vojvodinát nem először sorsolták össze magyar csapattal és az utóbbi időkben rendre ők mentek tovább. Legutóbb 2013-ban a Honvédot búcsúztatták az Európa Ligától.

Az MTK egyetlen reménye az, hogy az edzőt László Csabának hívják, ő róla meg tudjuk, hogy kiváló szakember és ennél már durvább helyzetekbe is került edzői pályafutása során.

Egyébként a Vojvodina a negyedik helyen végzett a szerb bajnokságban és csak azért indulhat az EL-ben, mert a bronzérmes Cukaricki nyerte a kupát. Tavaly két meccs után estek ki az Európa Ligából: a felvidéki Trencsén búcsúztatta őket az első selejtezőkörben.

Tipp: Gólok 2,5 felett @ 2.00

Eredő odds: 13.58