Nem pihen a klubfoci, kezdődnek az Európa Liga selejtezők


FK Aktobe2.55  döntetlen3.20  MTK2.70
Mielőtt bárki egy kézlegyintéssel elintézné az MTK aktuális kupaellenfelét jó, ha figyelembe vesszük azt, hogy a kazah fociba úgy öntik a pénzt, mintha nem lenne holnap. Ezt jól mutatja az Astana BL-menetelése az előző szezonban.

Magyarán szólva simán képes lehet meglepetésre a hazai csapat – már ha meglepetésnek számítana a kék-fehérek idegenbeli veresége. Mindezt nem a közismert magyar pesszimizmus mondatja, hanem inkább az, hogy klubcsapataink jó pár szezon óta nemhogy a tavaszt nem élik meg a nemzetközi kupákban, de még az őszi csoportkör is gyakorlatilag elérhetetlen távolságban van… Na meg persze az MTK-nál köztudottan már évek óta nem számolnak komolyan a nemzetközi kupaszerepléssel. Drága az utazás, nyűggel jár az egész, meg hát jó nekik az NBI langyos dagonyája és különben is: a klub profilja inkább az utánpótlás nevelés.

Mindenestre már csak az UEFA koefficiens miatt is jó lenne, ha minél tovább jutna az MTK. Ehhez nem ártana sikerrel venni az első akadályt, azaz minimum kapott gól nélkül lehozni a találkozót és mondjuk találni legalább egyet.

Tipp: Gólok 2,5 alatt @ 1.62


La Fiorita28.00  döntetlen11.50  Debrecen1.05
A magyar kupacsapatok közül kétségtelenül a Debrecennek jutott a legkönnyebb ellenfél. San Marino büszkesége magabiztosan nyerte meg a helyi (nyolc csapatos!) bajnokságot de hát nemzetközi kupatapasztalata nem sok van és arra sem lehetnek túl büszkék. Eddig három alkalommal próbálkoztak az Európa Ligában és mindháromszor búcsúztak az első selejtezőkör után. Az összes meccset elveszítették és azon a hat találkozón mindössze egy gólt rúgtak. Mondjuk az az egy találat pont tavaly nyáron született, tehát a fejlődés ott is megkérdőjelezhetetlen.

A fenti tényeket ismervén kijelenthető, hogy a Debrecen számára kötelező a győzelem. Még akkor is, ha jelentősen gyengült a keret, gondoljunk csak Bódi vagy Sidibe távozására. A hírek szerint magát a klubtulajt, Szima Gábort sem érdekli már túlzottan a Loki sorsa. Mindezek ellenére durva lenne, ha nem előnnyel a birtokában utazna majd haza DVSC.

Tipp: Gólok 3,5 felett @ 1.73