Nehéz helyzetben a Wolfsburg


Dnipro2.00  döntetlen3.40  Brugge3.75
Gólnélküli döntetlennel ért véget a belgiumi odavágó és ez alighanem a hazai csapatnak kedvez jobban. A két csapat nem a múlt héten találkozott először: 2004-ben ugyanígy az Európa Ligában már játszottak egy csoportmeccset Ukrajnában (akkor a lebonyolítás sajátossága volt, hogy nem rendeztek visszavágót) és azt a hazai csapat nyerte meg 3-2-re.

Ebben az évben pályaválasztóként még nem kapott ki tétmeccsen a Dnipro, és ez még mind hagyján, de még gólt sem kaptak hat meccsen. Az előző körben az Ajaxot verték otthon 1-0-ra, az volt idei harmadik egygólos győzelmük.

A Brugge statisztikáit elnézve simán összejöhet nekik az idegenbeli továbbjutás, hiszen pár héttel ezelőtt a Besiktas otthonában harcolták ki azt. Az ukránok védelme ugyan jobban zár mint a török, de nem lenne meglepő, ha gólt szereznének a vendégek.

Tipp: Mindkét csapat gól @ 2.02


Fiorentina1.75  döntetlen3.60  Dinamo Kijev4.90
Az utolsó percben szerzett góllal mentette múlt héten 1-1-re a Fiorentina a Dinamo elleni odavágót. Ez egy igencsak kedvező eredmény, és úgy tűnik, hogy firenzeiek beáldozták a bajnoki szereplést az EL oltárán, vagy legalábbis nem jött be úgy a rotálás, mint azt előzetesen várhatták, ugyanis hétvégén nem kis meglepetésre hazai pályán kaptak ki 1-0-ra a Veronától.

A Dinamo Kijev mindössze kétszer kapott ki ebben az évben, viszont mind a kettő idegenbeli Európa Liga meccs volt. Előbb a Guingamp vendégeként, majd pedig az Everton pályáján szenvedtek vereséget. Érdekesség, hogy mindkettő 2-1-es végeredmény volt.

Idegenbeli EL meccsen nem sok babér termett ebben a szezonban az ukránoknak, furcsa lenne, ha ez a tendencia most változna meg.

Tipp: Hazai csapat nem szerez gólt az első félidőben @ 1.94


Napoli2.15  döntetlen3.78  Wolfsburg3.10
Igen magabiztosan, 4-1-re nyert a Napoli múlt héten a Wolfsburg otthonában, ebben a naptári évben ez semelyik csapatnak nem sikerült rajtuk kívül. Egy ilyen idegenbeli győzelmet követően nincs más dolga a hazaiaknak, mint az előnyt őrizni és mivel olasz csapatról van szó, ne legyenek kétségeink afelől, hogy ezt meg is teszik majd.

A vendégek helyzete majdhogynem reménytelen, de német csapatról van szó, úgyhogy biztos nem adják föl a küzdelmet. Az EL aktuális kiírásában lőttek már négy gólt idegenben (most ennyi kell a továbbjutáshoz) igaz, az a jóval gyengébb Krasnodar ellen történt még a csoportmeccsek alatt.

Tipp: Össze les 3,5 felett @ 1.75


Zenit2.35  döntetlen3.40  Sevilla3.05
Nagy merészség lenne azt állítani, hogy a Sevilla tetemes előnnyel utazik Szentpétervárra, hiszen az odavágó elég sovány 2-1-es spanyol diadalt hozott. A Zenit a hazai pálya előnyében bízhat: 2015-ben öt meccsből négyet megnyertek és egyszer ikszeltek, összesen csak két gólt kaptak.

A Sevilla viszont masszív gárda, az EL kieséses szakaszában az összes meccsüket megnyerték, pedig nem játszottak gyenge csapatokkal: előbb a Borussia Mönchengladbachot, majd pedig a Villarealt búcsúztatták. Nagy eséllyel most a szentpétervári akadályt is sikerrel veszik majd.

Tipp: Továbbjutó – Sevilla @ 1.48

Eredő odds: 12.45