A nap végére már csak nyolcan maradnak


Inter 2.30, döntetlen 3.25, Tottenham 3.00
Kész katasztrófa volt a múlt hét az Inter számára, Cassano visszatérése sem segített. Először Londonban kaptak hármat mostani ellenfelüktől, majd a Serie A hétvégi fordulójában hazai pályán kaptak ki 1-0-ra a Bolognától. Játékukat elnézve úgy tűnt, hogy jelenleg nem képesek csapatként funkcionálni, ami nem meglepő, hiszen mostanában meccsről-meccsre különböző összeállításban küldi pályára játékosait Stramaccioni mester. Meglepő lenne hát, ha föl tudnának állni a három gólos hátrányból, még akkor is, ha hazai pályán játszanak.

A Tottenham is kikapott hétvégén (2-3), igaz Liverpoolban megesik az ilyesmi. Ezzel egy nyolc meccses veretlenségi széria szakadt meg (ebben az összes tétmeccsük benne van). Három gólos előnyük tudatában nyugodtan focizhatnak Milánóban, miközben az Inter erőlködik majd.

Tipp: Gólok száma kevesebb, mint 2.5

Chelsea 1.33, döntetlen 4.80 Steaua Bukarest 8.50
A másik, versenyben lévő londoni csapat már nincs ilyen könnyű helyzetben. A Chelsea kikapott 1-0-ra Bukarestben, azonban még így is elvárható, hogy behúzzák a továbbjutást a Stamford Bridge-en. Hétvégén 2-2-es döntetlent játszottak Manchesterben, FA-kupa meccsen. Ha tudják azt a játékot hozni, mint amit második félidőben produkáltak, akkor nem lehet gond a továbbjutással. Egyébként a kékek utoljára januárban kaptak ki otthon, akkor a Swansea-től szenvedtek vereséget a Ligakupában. Azóta hat meccset játszottak hazai pályán, ebből négyet megnyertek, kettő döntetlennel végződött.

A Steauának szárnyakat adott az Ajax legyőzése, azóta négy tétmeccset nyertek zsinórban. A legutóbbi bajnokijukat 4-3-ra nyerték meg idegenben. Viszont Londonban már valószínűleg jóval nehezebb dolguk lesz.

Tipp: A Chelsea jut tovább @ 1.67

Fenerbahce 1.85, döntetlen 3.35, Viktoria Plzen 4.25
A Napoli kiejtése után egyszerűbb ellenfélnek tűnhetett a Fenerbahce a Plzen számára. Ennek ellenére a törökök 1-0-ra nyertek múlt héten Csehországban. Ez is azt jelzi, hogy török foci feljövőben van, nem árt őket komolyan venni. Az sem véletlen, hogy egyre több ismert futballista igazol Törökországba, a Fener esetében Raul Meireles, illetve Kuyt sorolható ebbe a kategóriába. Ugyanakkor a cseheknek reményt adhat, hogy hiába a félelmetes hangulat a Fenerbahce otthonában, nem verhetetlenek hazai pályán a törökök. Idén eddig nyolc meccset játszottak otthon, ebből négyet nyertek meg két döntetlen és két vereség mellett.

Hétvégén idegenben nyert a Viktoria (0-2) a cseh bajnokságban és 41 ponttal vezeti a tabellát a Sparta Praha előtt. 2013-ban mind a négy idegenbeli meccsüket megnyerték, úgy hogy legalább két gólt rúgtak minden alkalommal. Könnyen lehet, hogy újra meglepetést okoznak a cseh legények.

Tipp: A Viktoria Plzen jut tovább @ 5.50

Newcastle United 2.35, döntetlen 3.20, Anzsi Mahacskala 3.00
A múlt heti 0-0-ás végeredmény a Szarkáknak kedvezőbb, bár nyilván nagyon örültek volna egy idegenben szerzett gólnak Newcastle-ben. Hétvégén 2-1-es győzelemmel melegítettek a mai mérkőzésre, a Stoke City volt az áldozat. A Newcastle négy meccs óta veretlen hazai pályán.

Az Anzsi vereséggel kezdte az orosz bajnokság tavaszi szezonját, idegenben kaptak ki 2-0-ra. A dagesztáni csapat öt meccset játszott idén, ezekből csak a Hannover elleni hazai EL mérkőzést tudták csak megnyerni. Az imént említett vereség mellett három döntetlent sikerült még elérniük.

Tipp: A Newcastle jut tovább @ 2.00