Még mindig Európa


Feyenoord1.68  döntetlen3.75  Rijeka5.00
Mindkét csapatnak nagy szüksége van a három pontra, de az egy győzelemmel és két vereséggel a G csoport utolsó helyén álló hollandoknak sokkal életbevágóbb a mai mérkőzés. Igaz, pontosztozkodás esetén sem történik nagy tragédia – mondjuk ez a csoport másik meccsén történtektől is függ majd.

Két héttel ezelőtt viszonylag simán kikapott Rijekában a Feyenoord (3-1), hazai pályán viszont zsinórban négy tétmeccset is megnyert. Ezért aztán a hazai győzelem tűnik reálisnak.

Ugyanakkor a Rijeka nem rossz kis csapat, már az előző szezonban is jól nyomták és a nyáron testközelből láthattuk ellentmondást nem tűrő, összeszedett játékukat, amikor a selejtezőből búcsúztatták a Ferencvárost.

Négy pontot gyűjtöttek eddig a horvátok és tekintve, hogy a csoport első helyén álló Sevillának is csak öt van, ez nem is rossz eredmény. Kilenc meccses veretlenségi szériában van a Rijeka, az EL csoportmeccsein eddig egyszer lépett pályára idegenben, de akkor ki is kapott a Standard Liege vendégeként.

Tipp: Mindkét csapat gólt rúg @ 1.84


Napoli1.30  döntetlen5.25  Young Boys9.75
Három csapatnak is hat pontja van az I jelű csoportban, egyedül a pozsonyi Slovan nem tudott még pontot szerezni. Az előző körben pont a Young Boys volt az, amely megszakította a Napoli akkor öt tétmeccs óta tartó veretlenségi sorozatát, miután Svájcban 2-0-ra múlta felül aktuális házigazdáját.

Nápolyban soha nem egyszerű vendégként játszani, igaz ebben a szezonban már győzték le otthon a Napolit: szeptember közepén a Chievo vitt el három bajnoki pontot. Ezt leszámítva a hazaiak négy győzelem mellett két döntetlent hoztak össze pályaválasztóként.

A Lokit kiejtő Young Boys két héttel ezelőtti győzelme azért furcsa egy kicsit, mert addig zsinórban négy tétmeccset is elveszített és az EL meccset követő bajnokin is kikapott. Idegenben csak egyszer nyertek ősszel (egy Sion elleni bajnoki meccsen), a többi mérkőzésüket elveszítették.

Tipp: Félidőben X @ 2.60


Wolfsburg1.41  döntetlen4.85  FC Krasnodar7.00
Teljesen nyílt még a H csoport, az utolsó helyezett Krasnodar ugyanúgy továbbjuthat, mint a második Wolfsburg. Egészen jó szériában vannak a németek, szeptember vége óta egy Lille elleni 1-1 kivételével az összes mérkőzésüket megnyerték. Ráadásul ebből a legutóbbi négy meccsen rendre három fölött termeltek.

A Krasnodart is különösebb megerőltetés nélkül verték 4-2-re idegenben és minden jel arra mutat, hogy ma is megverik majd orosz ellenfelüket. A házigazdák ugyanis még veretlenek idén hazai pályán, ráadásul utoljára március elején kaptak ki otthon (akkor a Bayern gázolt át rajtuk).

Szóval két hete már megtapasztalhatta a német futball erejét az amúgy a Diósgyőrt kiejtő Krasnodar, és mivel a csoportkörben eddig csak két ikszet tudtak összekaparni, sok jóra nem számíthatnak ma este Németországban.

Tipp: Gólok 2,75 felett (ázsiai) @ 1.68

Eredő odds: 8.04