Kezdődik a második számú európai kupasorozat


Anzsi Mahacskala 1.65, döntetlen 3.70, Hannover 5.10
Husztiék Dzsudzsák Balázs egykori csapatához látogatnak Dagesztánba. Az Anzsi tíz pontot gyűjtött a csoportjában, ahonnan másodikként, jobb gólaránnyal (7-5) jutott tovább a svájci Young Boys előtt. Otthoni meccseit rendre kapott gól nélkül nyerte meg. A Macskahalál Mahacskala idén még nem játszott tétmeccset, viszont barátságos meccsen 2-2-es döntetlent értek el a Dinamo Kijev ellen, barátságos mérkőzésen.

A Hannover csoportelsőként jutott tovább, tizenkét pontot gyűjtött a gárda, idegenben két döntetlen és egyetlen győzelem (a nem túl acélos Helsingborgs ellen) volt a mérlegük. Husztiék számára mindenképpen előnyt jelent, hogy a Bundesliga már egy hónapja megy, míg az orosz bajnokság csak március elején kezdődik, így aztán a több tétmeccsen léphettek pályára. Ugyanakkor a Hannover idegenben, ebben az évben még hazájában sem alkotott maradandót (három idegenbeli meccsen három vereség). Februárban a Kaukázus hegyei közé utazni meg sosem volt életbiztosítás.

Tipp: A vendégcsapat nem szerez pontot @ 2.30

Ajax 1.50, döntetlen 4.10, Steua Bukarest 6.25
Az Ajax a BL halálcsoportjából érkezett a legjobb 32 csapat közé. A Bajnokok Ligájában nem sok babér termett a holland csapatnak, egy győzelem, egy döntetlen és négy vereség után lett a harmadik. Hazai pályán két komoly zakóba is beleszaladtak a Real (1-4) és a Dortmund ellen (1-4). Az amszterdami alakulat utolsó öt meccséből hármat megnyert egy döntetlen és egy vereség mellett. Hazai pályán idén még nem kaptak ki.

A román bajnokság sem kezdődött még el idén, bár nincs sok hátra a kezdésig. A bukarestiek rengeteg felkészülési meccset játszottak, a Ferencvárossal is összeakadtak a marbellai edzőközpontban, ahol simán kikaptak a zöld-fehérektől (1-2). A Steua utolsó hat meccséből egyet tudott csak megnyerni két vereség és két döntetlen mellett. Csoportjából viszont elsőként jutott tovább, 11 pontot gyűjtve, kilenc lőtt és ugyanennyi kapott góllal. Idegenben csak egyszer tudtak nyerni, a norvég Molde SK ellen (1-2), igaz megverni sem tudta őket senki.

Tipp: A vendégcsapat nem szerez pontot @ 2.50

Napoli 1.44, döntetlen 4.30, Viktoria Plzen 7.25
Bombaformában futballozik mostanában a Napoli, második helyen állnak a Serie A-ban, utóbbi hat meccsükön nem találtak legyőzőre. Nápolyban még gólt sem kaptak idén. Igaz, a csoportkörből kicsit nyögvenyelősre sikerült a továbbjutás, de hol van már a tavalyi hó, főleg ott délen.

A Viktoria Plzen – csakúgy, mint a többi kelet európai csapat – idén még nem játszott tétmeccset, de barátságosat sem nagyon. (A Lokomotiv Moszkvával meccseltek, azt meg is nyerték 5-3-ra.) Azonban csoportelsőként jutottak tovább, tizenhárom ponttal. Idegenben csak a Hapoel Tel-Aviv ellen tudtak nyerni, a másik két meccsen egy vereségre meg egy döntetlenre futotta.

Tipp: A hazai csapat mindkét félidőben pontot szerez @ 2.35

VfB Stuttgart 1.53, döntetlen 4.10, KRC Genk 5.75
A Stuttgart épphogy továbbjutott a második helyen (8 pont, 9-6-os gólarány), összesen nyolc pontot sikerült begyűjteniük. Idén meg egyszerűen tragikusan szerepelnek Hajnalék, eddigi négy Bundesliga meccsükön kikaptak, három gólt rúgtak és 11-et kaptak. Ebből talán múlt heti, Bréma elleni fiaskó volt fölöttébb kínos (1-4).

A Genk neve főleg a Videoton szurkolóknak csenghet kellemetlenül ismerősen, mert kétszer is kikapott tőluk a magyar csapat. Első helyen jutottak tovább a belgák, miután 12 pontot szedtek össze. Egyelőre idegenben nem brillíroznak, három vendégként lejátszott találkozóból csak egyet nyertek meg a belga bajnokságban. Utolsó öt tétmeccsükön mérlegük 3-0-2.

Tipp: Gólok száma kevesebb, mint 2.5 @ 2.10