Két ex-BL csoportkörös látogat idegenbe


Bázel 2.80, döntetlen 3.30, Chelsea 2.45
Nem volt sétagalopp a Bázel elődöntőbe jutása: az előző forduló első meccsén 2-2-es döntetlent játszottak a Tottenham vendégeként, majd a visszavágón kilencven perc után szintén 2-2-őt mutatott az eredményjelző. A hosszabbításban nem esett gól, végül a büntetőpárbajt a svájciak nyerték. Egyébként a Bázel szinte fű alatt kommandózott el idáig, a csoportból való továbbjutás is nehezen jött össze. Azóta viszont nincs megállás, az egyenes kieséses szakaszban csak a Zenittől kaptak ki Szentpéterváron (1-0), a többi öt meccsen kétszer nyertek és háromszor ikszeltek. Különösen hazai statisztikájuk tetszetős, az Európa Liga idei kiírásában még nem veszítettek meccset otthon, sőt a Tottenhamen kívül csak a Genk volt képes gólt szerezni Bázelben. Viszont most minden eddiginél nehezebb ellenfelet látnak vendégül. Legutóbbi tétmeccsüket a Thun ellen játszottak a bajnokságban, idegenben ért el döntetlent (2-2) a svájci listavezető.

A Chelsea a BL csoportból érkezett az Európa Liga egyenes kieséses szakaszába, az angol bajnokság negyedik helyén állnak, pont a Tottenhamet előzik meg egy ponttal. Ami az EL-ben mutatott játékukat illeti, hat meccsből hármat nyertek, egyszer játszottak döntetlent és kétszer kikaptak. Idegenben nem megy valami jól Benitezéknek, csak Prágában tudtak nyerni még februárban, azt követően viszont Bukarestben és Kazanyban is kikaptak. A hétvégén igen érdekes körülmények között játszottak 2-2-es döntetlent a Liverpool otthonában.

Tipp: Az első gólt a Bázel lövi @ 2.35

Fenerbahce 2.95, döntetlen 3.25, Benfica 2.35
A Lazion keresztül jutott a Fener az elődöntőbe, az első meccsen simán nyertek 2-0-ra hazai pályán, így Rómában már elég volt az 1-1-es döntetlen. A törökök az egész sorozat alatt csak egyszer kaptak ki: hazai pályán szenvedtek vereséget a Borussia Mönchengaldbachtól az utolsó csoportmeccsen. A kieséses szakaszban hat mérkőzésből hármat nyertek és hármat hoztak döntetlenre. Hazai mérlegük az EL-ben 3-2-1. A török bajnokságban másodikak, hét ponttal vannak lemaradva Galatasaraytól, két tétmeccs óta nyeretlenek.

Az idegenbe érkező csapat csakúgy, mint a másik párosításban, a BL csoport harmadik helyéről jutott az Európa Ligába. A Benfica nem igazán villogott az első számú európai kupában, viszont úgy tűnik, hogy az EL-ben megtalálták a számításukat a portugálok. A lejátszott hat meccsen egyszer sem találtak legyőzőre, egyedül a Newcastle elleni 1-1 rontotta el a győzelmi szériát, de ez sem okozott túl nagy problémát, hiszen az első meccsen 3-1-re nyert a Benfica otthon. Egyébként igen jó sorozatot produkálnak a piros-fehérek amióta kiestek a BL-ből, tizenhat tétmeccsen nem találtak legyőzőre a rendes játékidő alatt. Egyedül a Braga elleni idegenbeli kupameccs végződött számukra szerencsétlenül, 0-0-ás eredményt követően tizenegyes párbajban maradtak alul.

Tipp: Döntetlen @ 3.25