Itt a harmadik selejtezőkör


Debrecen2.90  döntetlen3.30  Rosenborg2.35

A vártnál sokkal könnyebben jutott tovább az Európa Liga második selejtezőköréből a Debrecen, miután a Nagyerdei Stadionban 9-2-re verte a lett Skonto együttesét. Aztán pár nappal később már nem bírtak hazai pályán a Puskás Akadémiával (1-1), de a Mennyei Bajnokság nyilván más kávéház, meg hát tavaly amúgy is megszokhattuk a Lokitól, hogy a nemzetközi kupaszereplés miatt nem jönnek az eredmények az NB1-ben.

Jó csapat a DVSC ellenfele, a javában zajló norvég bajnokságot hat ponttal vezetik. Még ijesztőbb statisztika, hogy legutóbbi öt tétmeccsükön mindössze egy gólt kaptak, mondjuk azt pont a legutóbb lejátszott idegenbeli bajnokijukon.

Ami az Európa Ligát illeti, a Rosenborg az előző körben az izlandi KR gárdáját ejtette ki kettős győzelemmel (1-0 idegenben, majd 3-0 otthon). Az elmúlt két évben nem sikerült a csoportkörbe jutniuk, utoljára 2012-ben jött össze ez nekik.

A norvégok játékára jellemző a stabil védekezés, és az ebből kialakított életveszélyes kontrák. Tekintve, hogy a Debrecennek támadnia kell hazai pályán, hogy némi előnyhöz jusson a visszavágó előtt, ebben azért van veszély bőven. Ráadásul eddig a Loki szezonbeli hét tétmeccséből csak egyet tudott lehozni kapott gól nélkül – a montenegrói Sutjeska elleni hazai EL selejtezőről van szó.

Mindemellett egyáltalán nem lehetetlen küldetés innen továbbjutni, de ahhoz nagyon fegyelmezett játék és jó helyzetkihasználás kell a Debrecentől.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.80