Innen szép nagyot alkotni


Lech Poznan1.38  döntetlen4.50  Videoton8.30

Nem mondhatni, hogy hazánkban különösebben népszerű volna a lengyel klubfoci, de a magyar játékosok mostanában ott tapasztalható népszerűsége miatt azért némiképp a térképre került a lengyelországi labdarúgás. A Lech Poznan példának okáért három magyar futballistát is foglalkoztat Kádár, Lovrencsics és Holman Dávid személyében.

Egyébként akárcsak a Vidi, a poznani csapat is BL-ben próbálkozott először, de ott a Bázel kettős győzelemmel búcsúztatta őket (összesítésben 4-1-el bizonyultak jobbnak a svájciak). Nem mondhatni, hogy különösebben jó formában lenne a lengyel gárda, legutóbbi hat tétmeccsükből csupán egyet tudtak megnyerni: a lengyel kupa legutóbbi fordulójában bizonyultak jobbnak másodosztályú ellenfelükkel szemben. Emellett négy vereséget (két bajnoki, illetve a Bázel elleni BL selejtezők) és egy 0-0-s bajnoki meccset tudnak felmutatni a közelmúltból.

Ilyenformán akár könnyű ellenfél is lehetne a Poznan, ha mondjuk inkább a tavaly őszi Videotonnal játszana. Ugyanakkor a magyar bajnoki címvédő valami egészen csapnivaló játékot produkál a szezon kezdte óta, ami aztán odáig vezetett, hogy a héten távozott a klubigazgató és az edző is.

A fehérvári csapatot ideiglenesen Pető Tamás vette át, aki érthető módon próbált pozitív légkört kialakítani a klub körül. Erre ugyan nem volt sok ideje, de azt is érdemes figyelembe venni, hogy egy edzőváltás általában felrázza az adott gárdát, úgyhogy van némi esély arra, hogy a Videoton értékelhető eredményt (például egy döntetlent) ér el csütörtök este Poznanban.

Tipp: Gól mindkét félidőben @ 1.81