Hátrányban a Debrecen


Rosenborg1.47  döntetlen4.20  Debrecen6.50

Alaposan elrontotta az első meccset a Debrecen: az első félidőben még vezettek 1-0-ra, aztán a második játékrészt olyan kényelmesen kezdték, hogy a Rosenborg öt perc alatt megfordította a mérkőzést, amely aztán 3-2-es norvég győzelemmel ért véget.

Hazai pályán elég jól megy a szekér a Loki ellenfelének: utoljára tavaly júliusban veszítettek tétmeccset otthon. Ez azért nem túl jó hír, mert a Debrecennek legalább 2-0-ra kéne nyernie ahhoz, hogy továbbjusson.

Mindez fölveti azt a problémát is, hogy a DVSC mostanában képtelen kapott gól nélkül lehozni bármilyen mérkőzést. Utoljára ez a Sutjeska ellen jött össze még az első selejtezőkörben, azóta viszont zsinórban nyolc tétmeccsen is kapitulált a cívisek védelme, hol jobban, hol pedig kevésbé. Hétvégén például a Honvéd vendégeként kaptak hármat igaz, lőttek is ugyanennyit (3-3).

A Debrecennek támadnia kell, ha tovább akar jutni, amivel nincs is különösebb probléma, de így szinte garantáltan újabb gólokat fog kapni.

Hiányzó is van bőven a Lokinál: Szakály Péter megsérült a hétvégén, plusz Balogh János, Nenad Novakovics és Ludánszki Bence sem bevethető, illetve eltiltás miatt Dusan Brkovics is kihagyja a találkozót.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.68