Három meccs, ahol a hazai csapat az esélyesebb


Borussia Mönchengladbach1.20  döntetlen6.50  Apollon Limassol14.00
Már az előző szezonban sem volt rossza a ’Gladbach teljesítménye, de most egy fokozattal följebb kapcsoltak. Tétmeccsen utoljára májusban kaptak ki, nem véletlenül másodikak a Bundesligában.

Igaz, az EL-ben még nyeretlenek, két iksz után csoportjuk harmadik helyén állnak, viszont az első helyezett Villarealnak is csak négy pontja van eddig. Éppen ezért rettentő fontos lenne a németek számára a három pont begyűjtése. Hazai pályán erre meg is van minden esélyük.

A légiósokkal bőségesen telepakolt Apollon három pontot szerzett eddig: otthon verték a Zürichet, viszont a második fordulóban négyet kaptak a Villareal vendégeként. Ezt követően a ciprusi bajnokságban is 4-0-ra kaptak ki a Nea Salamistól és ez nem a legjobb előjel a csütörtöki meccs előtt. Főleg azért nem, mert a Limassol idegenben nem túl sikeres az EL-ben: eddig összesen kilenc találkozót játszottak le vendégként a második számú európai kupasorozatban és két győzelem kivételével rendre kikaptak.

Tipp: Szögletek 10.5 alatt @ 1.75


PSV Eindhoven1.52  döntetlen4.00  Panathinaikosz7.00
Két meccset is megnyert zsinórban a PSV: az Excelsior és az Alkmaar ellen egyaránt 3-0-ra győztek. Négy pont előnnyel vezetik a holland bajnokságot, viszont az Európa Liga csoportban csak a harmadik helyen állnak egy győzelem és egy vereség után. Az első csoportmeccsen az Estorilt verték 1-0-ra hazai pályán, majd Moszkvában kaptak ki ugyanilyen arányban a Dinamótól.

Pályaválasztóként igen jó mérleggel rendelkezik a PSV, április eleje óta az összes tétmeccsüket megnyerték és ami még ennél is durvább: 10 meccsen összesen egy gólt kaptak, azt is Breda lőtte nekik augusztusban (az más kérdés, hogy emellé hatot kapott a NAC).

Szóval nincs könnyű helyzetben a Panathinaikosz, amely két vereség után a csoport utolsó helyén szerénykedik (a Dinamp Moszkvától otthon kaptak ki 2-1-re, az Storiltól pedig idegenben 2-0-ra). A javarészt fiatalokra építő klub 2004-ben már játszott a PSV vendégeként, akkor 1-0-ra kikaptak Hollandiában, BL csoportmeccsen.

Tipp: Gólok 2.5 alatt @ 1.79


Tottenham1.30  döntetlen5.20  Asteras Tripolis11.00
Vereséggel végződött a Tottenham manchesteri bajnokija, 4-1-re kikaptak a City-től. Az EL-ben sem megy eddig valami jól nekik, két kör után két döntetlent tudnak felmutatni. A Partizannal gól nélküli döntetlent játszottak Belgrádban, majd jött a Besiktas ellen 1-1-re végződött hazai meccs, ahol igazából csak Hugo Lloris bravúrjainak köszönhették az egy pontot.

A görög Asteras négy ponttal vezeti a csoportot, remek formájukról tanúskodik, hogy szeptember közepe óta veretlenek tétmeccsen: két döntetlen mellett öt győzelmet hoztak össze. Ugyanakkor idegenbeli Európa Liga meccsen még soha nem nyertek és hát korántsem biztos, hogy most jött el ennek az ideje, még akkor sem, ha Spurs nincs a legjobb formában. Ráadásul a Tottenham még soha nem kapott ki hazai pályán görög csapattól.

Tipp: Gólok 3.25 alatt (ázsiai) @ 1.49

Eredő odds: 4.67