Európa nem áll le


Napoli1.35  döntetlen4.85  Dnipro10.00
Viszonylag simán verte 3-0-ra az AC Milánt vasárnap a Napoli, amely a negyedik helyen áll az olasz bajnokságban és nagy eséllyel marad is ott.

A nápolyiak a Wolfsburgot ejtették ki az előző körben, ami igen komoly fegyvertény. Főleg, hogy idegenben 4-1-re verték a németeket így otthon már elég volt nekik egy 2-2-es döntetlen. Nem mellesleg a Napoli mindössze egy mérkőzést veszített el eddig az Európa Liga aktuális szezonjában, mérlegük 8-3-1.

Egyébként a két csapat már játszott egymással nem is olyan régen. A 2012/13-as kiírásban egy csoportba kerültek, akkor a Napoli 4-2-re nyerte hazai meccsét, előtte viszonyt kikapott Ukrajnában 3-1-re.

Nem lenézve az ukránokat, de most inkább a Napoli a párharc esélyese. Hazai pályán ritkán veszít a Napoli, gólt sem annyira könnyű nekik lőni. A Dnipro viszont csak egy idegenbeli EL meccset tudott megnyerni, még a csoportkör alatt győztek az azerbajdzsáni Quarbag vendégeként. Ugyanakkor olyan csapatokat ejtettek már ki az egyenes kieséses szakaszban, mint a Brugge vagy éppen az Ajax.

Tipp: Félidőben X @ 2.48


Sevilla1.75  döntetlen3.70  Fiorentina4.75
Szoros meccsen ugyan, de alulmaradt a Real Madrid ellen hétvégén a Sevilla (2-3). Ezt megelőzően viszont igen hosszú veretlenségi sorozatot produkált az EL címvédője. Hazai pályán pedig tavaly márciusban kaptak ki utoljára, mielőtt CR7 háromszor is beköszönt volna múlt hét szombaton.

Ami az Európa Ligát illeti, kizárólag a Feyenoord tudta megverni az idei kiírásban a Sevillát: még a csoportmeccsek alatt kaptak ki Rotterdamban a spanyolok. A hazaiak mérlege az EL-ben 8-3-1, pont ugyanaz, mint a Napolié. Viszont a nápolyiakkal szemben a Sevilla az összes hazai Európa Liga meccsét megnyerte eddig, érdekesség, hogy a legutóbbi kettőt (Zenit és Villareal) egyaránt 2-1-re.

Az olaszoknak majdhogynem ugyanilyen makulátlan statisztikájuk van a második számú európai kupában, csak ők eggyel több döntetlent játszottak (7-4-1). Hazájuk bajnokságában pont a Napoli mögött állnak az ötödik helyen, a hétvégi fordulóban hazai pályán verték 3-1-re a Cesenát.

Ahhoz képest, hogy itáliai csapatról van szó, egészen jól megy nekik idegenben. Két iksz mellett négyszer győztek és egyszer sem fordult elő, hogy ne szereztek volna gólt. Olyan csapatokat búcsúztattak, mint a Tottenham, AS Roma és a Dinamo Kijev.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.85 

Eredő odds: 4.59