Európa Liga: Csoportkörbe juthat a Videoton


Videoton–Partizan Belgrád
Az első találkozó nagy küzdelmet és 0-0-s döntetlent hozott a múlt héten Belgrádban. A mérkőzés egyetlen igazán nagy gólhelyzete a hosszabbításban jött és a Videoton előtt adódott, ám Pátkai lövését óriási bravúrral hárította Stojković. Jól jött volna az idegenben szerzett találat, de a Videoton szempontjából ez sem egy rossz eredmény idegenben, hiszen nem kaptak gólt. Nem dőlt még el semmi és az oddsok is azt mutatják, hogy mindkét csapatnak nagyjából azonos esélyei vannak a győzelemre csütörtökön.

Hasonlóan szoros csata várható a visszavágón is és remélhetőleg a fehérváriaknak sikerül ugyanolyan hibátlanul védekezniük, mint a legutóbbi négy tétmeccsükön. Ugyanis gólt utoljára az Újpest tudott nekik lőni még az NBI 3. fordulójában (2-2), azóta viszont a Bordeaux, a Mezőkövesd, a Debrecen és a Partizan sem tudta bevenni a Videoton hálóját.

Csütörtökön nem lesz elég a jó védekezés, támadásban is mutatni kell valamit. Ebben a szezonban még nem fordult elő, hogy a Videoton pályaválasztóként ne szerzett volna gólt, úgyhogy joggal reménykedhetünk legalább egy fehérvári találatban.

Marko Nikolics, a Videoton edzője a szerda délutáni sajtótájékoztatón elmondta: készen állnak a meccsre és arra, hogy mindent kiadjanak magukból. Jól ismeri az ellenfelet és sikerült alaposan felkészülniük belőlük. A szerb mester (aki ugye az előző szezonban még pont a Partizant irányította) ugyanúgy 50-50 százalékot ad a csapatok továbbjutására, mint tette azt egy héttel ezelőtt. Kiemelte, hogy nem hibázhatnak egyszer sem, mert apróságok fognak dönteni ebben a párharcban. Ugyanakkor szerinte kompakt, egységes csapat a Videoton és irányítani tudják majd a játékot. Hozzátette, hogy nem szépen kell játszani, hanem meg kell nyerni a mérkőzést.

Nehéz lenne vitatkozni Nikolics szavaival, plusz az első meccsen látottak is azt vetítik előre, hogy nem egy gólzáporos, közönségszórakoztató összecsapást látunk majd.

Tipp: Továbbjutó – Videoton 2.35 & gólok 2,5 alatt 1.55