EL: Út a döntő felé – második felvonás


Juventus 1.55, döntetlen 3.90, Benfica 5.50
Múlt héten kikapott 2-1-re a Juventus Lisszabonban, ennek ellenére (főleg a rúgott gól miatt) simán továbbjuthat a torinói csapat. Hétfőn megnyerték idegenbeli bajnokijukat a Sassuolo ellen (3-1), hazai pályán pedig még jobban megy nekik. Több mint egy éve veretlenek már a Delle Alpiban, utoljára tavaly április elején kaptak ki tétmeccsen, akkor a Bayern München verte el őket. Azóta huszonkét győzelem és mindössze három döntetlen a mérlegük pályaválasztóként (ebben az összes lejátszott mérkőzés benne van). Ebben a naptári évben (ez tizenkét tétmeccset jelent) mindössze hét gólt kaptak hazai pályán és huszonötöt lőttek. Három gólnál többet nem szereztek egy meccs alatt és igazából most sem kell összetörniük magukat, hiszen egy esetleges 1-0-s siker is az ő továbbjutásukat jelentené.

Úgyhogy győzelem ide vagy oda, nincs könnyű helyzetben a Benfica. Mondjuk az mindenképpen biztató rájuk nézve, hogy idegenben is jól állják a sarat: legutóbbi négy vendégszereplésük alkalmával egyetlen gólt sem kaptak. Szóval nagy eséllyel nem látunk majd gólzáporos találkozót, mivel mindkét együttes jól védekezik. A továbbjutó csapatot elég nehéz megjósolni, érdemes inkább a gólok számára tenni, vagy egyéb specifikus fogadást kötni.

Tipp: Gólok száma 2.5 alatt @ 1.73

Valencia 2.15, döntetlen 3.25, Sevilla 3.35
Az elődöntő első meccsén 2-0-ra kikapott a Valencia Sevillában, majd hétvégén, hazai pályán is vereséget szenvedett az Atletico Madriddal szemben (0-1). Három tétmeccs óta nyeretlen a Valencia és most sem nekik áll a zászló. Bár a Bázel ellen legutóbb felszívták magukat és 0-3-s hátrányból jutottak tovább, de a Sevilla acélosabb ellenfélnek tűnik, mint a svájciak voltak.

A Sevilla is elbukta vasárnapi bajnokiját: az Athletic Club vendégeként kikaptak 3-1-re. Idegenben nem megy nekik annyira a játék, mérlegük ebben az évben 5-3-4, ha nem ők voltak a pályaválasztók (bár gólt majdnem mindig szereznek, legalább egyet). Ilyenformán a két gólos előny még soványnak is tűnhet. Kétségtelenül nagy csata várható, a továbbjutó csapat ebben az esetben is erősen kérdőjeles. Mindenestre legutóbbi két valenciai szereplése nem sikerült túl jól a Sevillának – mindkét meccset elveszítették.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.55

 

A kombináció eredő szorzója @ 2.68