EL: Út a döntő felé – első felvonás


Benfica 2.65, döntetlen 3.20, Juventus 2.75
Viszonylag simán továbbjutott a Benfica az előző körben. A holland AZ Alkmaart először idegenben verték 1-0-ra, majd hazai pályán 2-0-ra győztek a portugálok. Otthon hihetetlenül jó mérleggel rendelkezik a Benfica, tétmeccsen utoljára tavaly május 26-án szenvedtek vereséget. Azóta huszonegy mérkőzést nyertek meg, ha ők voltak a pályaválasztók és csupán négyszer ikszeltek. Ami még durvább, hogy 2014-ben mindössze három gólt kaptak hazai környezetben. Ebből kettőt a Tottenham elleni EL meccsen, ami 2-2-re végződött, egyet meg a Porto elleni kupameccsen, melyet 3-1-re megnyertek a piros-fehérek.

Nem lesz tehát egyszerű a Juventus dolga, noha a zebrák is jó formában vannak. Masszív csapat a Juventus, ezt mindannyian tudjuk – ennek és a Benfica hazai teljesítményének tudatában nem valószínű, hogy sok gólos meccset látunk majd. Egyébként a Juve a Lyon-t búcsúztatta az előző körben: idegenben 1-0-ra nyert a torinói csapat majd a Delle Alpiban 2-1-re. Mind az öt áprilisi tétmeccsét megnyerte a Juventus, gólt alig kaptak, mondjuk kettőnél többet nem is lőttek egyszer sem. Tavalyelőtt augusztusban már játszottak egyszer a Benficával felkészülési meccset, az a találkozó 1-1-s döntetlennel ért véget.

Tipp: Gólok száma 2.5 alatt @ 1.70

Másodlagos tipp: Döntetlen @ 3.20

Sevilla 1.82, döntetlen 3.50, Valencia 4.40
Nagyszerű formában van a Sevilla, továbbjutásuk az Európa Ligában meg több volt, mint bravúros. A Porto ellen 1-0-ra veszítettek idegenben, majd nagyszerű meccsen 4-1-re verték őket hazai pályán. Egyébként a Portugáliában elveszített mérkőzés óta az összes tétmeccsüket megnyerték, szám szerint négyet. Március közepe óta nem találtak legyőzőre hazai pályán, érdekesség, hogy legutóbbi három otthon lejátszott tétmeccsükön rendre négy gólt lőttek. Viszont egyet mindig kaptak, csak a Granada nem tudott ellenük betalálni múlt vasárnap.

A Bázelt ütötte ki a nyeregből a Valencia az előző fordulóban. A dél-spanyolországi együttes erejét jelzi, hogy ugyan kikaptak 3-0-ra Svájcban, de aztán hazai pályán ötöt vágtak a Bázelnek (igaz, csak a hosszabbítást követően). Amúgy meg egész évben hullámzó teljesítményt nyújt a Valencia, a spanyol bajnokság előző fordulójában például nem bírtak az Osasunával idegenben (1-1). Ez remekül illeszkedik ez évi vendégteljesítményeik közé, mérlegük (az összes tétmeccset beleszámítva) 3-5-5. Utoljára február közepén játszottak Sevillában, az a bajnoki meccs gól nélküli döntetlennel zárult. Ez volt egyébként az utóbbi idők legjobb valenciai eredménye ott, ugyanis ezt megelőzően tíz éven keresztül rendre vereséggel távoztak Sevillából.

Tipp: A Sevilla nyeri a meccset @ 1.82

Másodlagos tipp: Gólok száma kevesebb mint 2.5 @ 1.90

A tippek eredő szorzója @ 3.09

A másodlagos tippek eredő szorzója @ 6.08