EL: A Sevilla lehet a kakukktojás


Benfica 1.35, döntetlen 4.70, AZ Alkmaar 10.00
Ahogyan az várható volt, nagy csatát és kevés gólt hozott az odavágó, melyet a Benfica nyert 1-0-ra idegenben. A portugáloknak ez volt zsinórban a második tétmeccsük, melyen győztek és a hétvégi bajnokijukat is behúzták hazai pályán. Egyébként otthoni környezetben remek statisztikájuk van, tavaly augusztus óta nem találtak legyőzőre és ez még hagyján, de 2014-ben mindössze két gólt kaptak pályaválasztóként (!) a Tottenham elleni EL-nyolcad döntő visszavágóján.

Így aztán sok jóra nem számíthat az Alkmaar, már csak azért sem, mert idegenben nagyon ritkán nyernek meccset. Plusz legalább két gólt kéne lőniük (és egyet sem kapniuk) ami körülbelül kéthavonta szokott nekik összejönni vendégként.

Tipp: Vendégcsapat nem szerez gólt @ 1.83

Juventus 1.33, döntetlen 5.00, Lyon 10.00
A Juve is 1-0-s idegenbeli sikert követően készülhet a visszavágóra. Ez valamelyest feledtette a Napoli elleni botlásukat és a hétvégén a Livorno elleni meccsüket is megnyerték 2-0-ra – Pogbáék mégsem felejtettek futballozni. A zebrákat gyakorlatilag lehetetlen otthon elverni, csütörtök este lesz pontosan egy éve, hogy a Bayern legyőzte őket a BL-ben, azóta ezt egyik csapat sem tudta végrehajtani a Delle Alpiban.

Ezért aztán nehéz abban hinni, hogy majd a franciák véghezviszik ugyanazt a bravúrt, mint tették bajor kollégáik tavaly ilyenkor. Annak ellenére, hogy a francia bajnokság előző fordulójában idegenben győzött a Lyon 2-1-re.

Tipp: Gólok száma kevesebb mint 2.5 @ 1.90

Sevilla 1.88, döntetlen 3.50, FC Porto 4.25
Megnyerte hétvégi bajnokiját a Sevilla 4-1-re az Espanyol házgazdájaként, előtte viszont két tétmeccset is elveszített, egyaránt 1-0-ra. Ebből egyik a Porto elleni odavágó volt a múlt héten – innen kéne tehát valami maradandót alkotni. Ami egyébként hazai pályán nem is tűnik annyira esélytelennek, hiszen mostanában egészen tűrhetően teljesítenek ott. Például a Real Madridot is elverték 2-1-re március 26-án (hazai környezetben három zsinórban megnyert meccsnél járnak).

Mondjuk az is biztos, hogy a Porto nem adja majd olcsón a bőrét, ugyanakkor pont a borzalmas idegenbeli statisztikájuk miatt is könnyen előfordulhat, hogy megégnek Sevillában. Ugyanis a portugálok február közepe óta nem nyertek tétmeccset idegenben (mondjuk az is igaz, hogy most nem feltétlenül kell nyerniük), vendégmérlegük azóta három döntetlen és két vereség.

Tipp: A Sevilla jut tovább @ 2.70

Valencia 1.60, döntetlen 4.00, Bázel 5.60
Végére hagytuk azt a mérkőzést, melynek odavágóján három gól is született: a Valencia ennyit kapott Svájcban. Mondhatnánk, hogy innen szép nyerni (valóban az lenne), de ebben a Valenciában most nincs annyi erő, hogy véghezvigyen egy ekkora bravúrt. Négy tétmeccs óta nyeretlenek, és most négy gólt kéne lőniük és egyet sem kapniuk. Utóbbira van némi esély, a négy lőtt gólra annál kevesebb. Ennyit ugyanis ritkán lőnek mostanában, egyedül az übergyenge Betist sikerült kitömniük még februárban.

A Bázel pedig ennél jóval erősebb, sokan az Európa Liga idei titkos favoritjaként tartják számon. Ebben a naptári évben még veretlenek tétmeccsen és eddig egyik idegenbeli EL meccsükön sem vallottak kudarcot (iksz Tel-Avivban, győzelem Salzburgban).

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.88

 

A kombináció eredő szorzója @ 17.65